visszakerültek a gazdikhoz

2021.01.03. 18:31

Gyorsan hazajutottak az elkóborolt kutyák

Az állatvédők csaknem harminc kutyát juttattak vissza megyeszerte a gazdáikhoz.

Polgár Patrícia

20201230 Állatvédők is készülnek a szilveszterre, Vígh Andrea telephelyvezető és Escobar, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Cseh Gábor

Vértesi Andrea, az Állatvédők Vasi Egyesületének (ÁVE) elnöke elmondta: köszönhetően a mikrochipeknek és a közösségi oldalaknak, azok a szilveszterkor elkóborolt kutyák, amelyeknek a híre eljutott az egyesülethez, vissza is kerültek gazdáikhoz: – Szerencsére az emberek ma már tudják, hogy érdemes bejelenteni az eltűnt állatot. Jelenleg az utcán kóborló négylábúról nem tudunk, viszont van néhány gazdi, aki még mindig keresi kedvencét – ezek az állatok valószínűleg vagy elpusztultak, vagy befogadta őket valaki. Csollányné Horváth Krisztina, a Fekete István Állatvédő Egyesület elnöke hozzátette, a fő ügyeletet az ÁVE látta el szilveszter éjszaka, de néhány hívás hozzájuk is befutott. Az általuk befogott kutyák is mind visszajutottak azóta gazdáikhoz, de még a következő napokban is számít arra, hogy találnak szilveszterkor eltűnt négylábút.

Kiemelt képünkön: Vígh Andrea telephelyvezető Escobarral, ügyeletre készen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában