Védd a hazait, vedd a hazait!

2021.01.15. 20:36

Hazait a Herényi Heti Piacon

A Herényi Heti Piac 18. vásárnapján tartott sajtótájékoztatón hangsúlyt kapott a hazai termelők támogatása. Emellett szóltak a szervező Herényi Kulturális Egyesület jövőbeli terveiről.

Polgár Patrícia

20210115 Herényi piac a nyitva van minden pénteken, sajtótájékoztató, Hende Csaba OGY képviselő, Horváth Gábor képviselő, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője kezében a frissen vásárolt portékával hívta fel a figyelmet a fenntartható vásárlási szokások kialakítása mellett a helyi termelők támogatásának fontosságára.

– Védd a hazait, vedd a hazait! – emelte ki a piac mottóját Horváth Gábor, a városrész önkormányzati képviselője. Mint mondta, a kereskedők és vásárlók jelenléte a januári hidegben bizonyíték a piac létjogosultságára.

 

Horváth Soma alpolgármester kiemelte: az egyesület egyedülálló példája a helyi kulturális élet és gazdaság fejlesztésének. Nagy Krisztina, a Herényiek Háza ügyvezető titkára szólt a közelgő eseményekről: a magyar kultúra napján adják át a Herényi Könyvespolcot, amelyről bárki kedvére válogathat, amennyiben cserébe ő is hoz egyet. A farsangi időszakban online jelmezversenyre várják a mókázni vágyókat, a Valentin-napra is készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában