Időseket oltottak Körmenden

Elkezdődött a koronavírus elleni oltás az önkormányzat fenntartásában lévő Unger László Idősek Otthonában.

Markó Petra

Fotó: Jámbori Tamás

Az intézményben pénteken délelőtt először a lakókat, majd a dolgozókat oltották be a szakemberek. Összesen 36 lakó és 24 munkatárs kapott vakcinát – mondta Bebes István polgármester.

– A járvány kezdete óta fontos kérdés, hogy az intézményeinket megóvjuk – mondta a városvezető, majd emlékeztetett arra: éppen azért hoztak mindjárt a járvány, a veszélyhelyzet elején olyan intézkedéseket, amelyek által a megfelelő védelmet biztosítani tudták. Kitért arra is: ehhez szükség volt egy nagyon elkötelezett kollektívára, amelynek tagjai mindenben rendelkezésre álltak, betartották és betartatták az előírt szabályokat.

Most, hogy már van vakcina, a cél az volt, hogy minél előbb megkapják az oltóanyagot az idősek otthonában – hangsúlyozta Bebes István. Végül örömmel nyugtázta, hogy elérkezett ez a nap, és reményét fejezte ki, hogy mindenki ki tudja bírni még azt az egy, másfél hónapot, amíg a teljes védettség kialakul.

– Létkérdés számunkra, hogy visszakapjuk a régi életünket – ezt már Viserálek Sándorné, az Unger László Idősek Otthonának ügyvezetője mondta. Mint fogalmazott: bízik abban, hogy a második dózis felvételét követően feloldhatják a zárlatot, egyúttal köszönetet mondott mindazoknak, akik az országban azon dolgoznak, hogy az idős korosztály – és a teljes lakosság megszerezze a védettséget a koronavírus-fertőzés ellen.

Kiemelt képünkön: Dr. Denkler Gábor dr. Hubay Pálnét oltja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában