közlekedés

2021.01.17. 08:39

Ilyenek az út-és látási viszonyok a közutakon

Az ország nagy részében havazás várható vasárnap, így nem kizárt, hogy egyes területeket akár 3 cm friss hó is keletkezhet.

vaol.hu

Több úton van érvényben teljes zár a hóátfúvások miatt. Fotó: Nagy Jácint

Fotó: Nagy Jácint

A szelesebb, és friss hóval borított dunántúli tájakon hófúvásra van némi esély (leginkább a Bakony térségében), de estére jelentősen csökken a csapadékhajlam.

A naplementét követően gyorsan hűlni kezd a levegő, hétfő reggelig az északkeleti megyékben van lehetőség -15 fok alatti hőmérsékletekre, főként a szélcsendes, hóval borított tájakon, ahol szakadozottabb lesz a felhőzet.

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és a mellékutak burkolata a csapadékos területeken az alászórások hatására többnyire sónedves, de a havazással érintett területeken átmenetileg télies útviszonyokra, havas-latyakos útszakaszokra is számítani kell.

A látási viszonyok szinte mindenütt jók, viszont az intenzív havazás miatt a Bakonyban és a Mecsekben, valamint Vasvár és Baja környékén 300 méter alá csökkent a látótávolság.

Általában szélcsend van, vagy gyenge a légmozgás.

A hőmérséklet -9 és -2 fok között változik – közölte az utinform.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában