Károkozás

2021.01.06. 08:41

Internetes csalók miatt emeltek vádat Vas megyében

A Sárvári Járási Ügyészség és a Kőszegi Járási Ügyészség is internetes csalások miatt emelt vádat – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A Sárvári Járási Ügyészség vádirata szerint a más ügyben szabadságvesztését töltő két vádlott több internetes hirdetési oldalon is regisztrált és 2018 szeptemberétől hirdettek különböző árukat – láncfűrészeket, játékkonzolokat, kéziszerszámokat, konyhabútort, lakókocsit, személyautót – eladásra.

A megrendeléseket azonban nem teljesítették, az már a hirdetések feladásakor sem állt szándékukban, a teljesítésükre reális lehetőségük sem volt. A vádlottak célja kizárólag a vételár megszerzése volt.

A vádlottak 43 sértettnek összesen 2,3 millió forint kárt okoztak.

A Kőszegi Járási Ügyészség vádirata szerint a rovott múltú vádlott internetes hirdetési oldalon olyan számítástechnikai eszközöket kínált eladásra, melyekkel nem rendelkezett és 2018 novemberétől 2019 júniusáig 14 sértettnek okozott összesen 460 ezer forint kárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában