Életműve könyvben

2021.01.21. 07:00

Könyvbemutató és kerekasztal-beszélgetés online

Zavaros vizeken kormányozva címmel jelent meg könyv a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) gondozásában. A kötetnek, mely Schöpflin György 80. születésnapjára készült, tegnap volt az online könyvbemutatója.

Tóth Kata

iASK, onlne konferencia, 20210120, ut, Kőszeg, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Prof. Miszlivetz Ferenc, az FTI-iASK főigazgatója és Pók Attila történész, az FTI-iASK kutatója szerkesztette a kötetet, amely Schöpflin György életműve előtt tiszteleg, egyszerre illusztrálja a társadalomtudós, volt EP-képviselő, nagykövet, az FTI-iASK Tanácsadó Testületének vezetője sokirányú kutatói érdeklődését és a kőszegi intézet munkáját meghatározó kérdésfeltevéseket. Szerzői, ahogy az ismertető fogalmaz, kreatív kutató értelmiségiek, a politikatudomány és szociológia művelői, de van köztük bölcsész, közgazdász, szociálpszichológus és hidrológus is.

Fotó: MTI

A tegnapi, Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel közösen szervezett angol nyelvű bemutatón Miszlivetz Ferenc üdvözölte az online térben egybegyűlteket. Schöpflin György professzor Tallinnból jelentkezett be, köszönetet mondva a kötetért. Bogyay Katalin, Magyarország 15. ENSZ-nagykövete személyes hangú köszöntőjében több évtizedes barátságát idézte fel Schöpflin Györggyel, beszélt találkozásaikról, munkakapcsolatukról.

Németh Zsolt, az Ország­gyűlés külügyi bizottságának elnöke is gratulált a könyvhöz. Köszönetet mondott az ünnepeltnek barátságukért, politikai közösségükhöz való lojalitásáért és a közös értékek iránti morális elköteleződésért. Kormány és kormányzás: történelem, politika és elmélet címmel kerekasztal-beszélgetés követte a bemutatót.

Kiemelt képünkön: A könyv Schöpflin György 80. születésnapjára jelent meg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában