Olvasói panasz

2021.01.19. 18:05

Már eltakarították a véres havat Alsóújlakon

Véres havat hagytak hátra maguk után a vadászok az elmúlt hét végén, olvasónk pedig sérelmezte, hogy lakóterületén ilyen látvány fogadta vasárnap délután. A vadásztársaság hétfő dél előtt kiszállt és ellapátolta a beszennyezett havat a területről.

Polgár Patrícia

Fotó: Olvasó

Olvasónk levélben fordult hozzánk, amiben arra panaszkodott, hogy a vadászok a hétvégi vadászatukat követően véresen hagyták ott a havat. Mint megtudtuk, a régi oszkói vasútállomás környékén, Alsóújlak és Oszkó között, a csupán néhány család lakta területen volt a vadászok gyülekezőhelye.

A panaszos kifogásolta továbbá, hogy a jelzőtáblát, miszerint – az ő értelmezésében – lakóhelyén is tilos és életveszélyes a tartózkodás, kevésbé jól látható módon, térdmagasságban helyezték ki.

Megkerestük a panaszokkal Bertha Zsoltot, a Vasvári Berek Vadásztársaság elnökét, aki elmondta: mástól is érkezett hozzájuk panasz, így még hétfő délelőtt fellapátolták a véres havat az érintett területről. Elmondta, a zsigerelést nem ott, hanem még a vadászterületen végezték el, ott csupán a gyülekező volt, ahol aztán feltették a terepjárók platójára az elejtett állatokat.

A táblával kapcsolatban Bertha Zsolt megjegyezte, figyelemfelkeltő céllal helyezték ki, elébe menve a balesetveszélyes helyzeteknek – így szerették volna meggátolni, hogy bárki is a vadászat területére tévedjen. Végezetül hozzátette, legközelebb igyekeznek máshol felrakodni a vadat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában