Fejlesztés

2021.01.21. 07:00

Már szerkezetkész a szőlőhegyi kilátó Csörötneken

Szerkezetkészen áll a 18 méter magas szőlőhegyi kilátó. Már csak a korlátok és a lépcsők kialakítása van hátra, aztán megkezdődik a száz négyzetméteres fogadóépület alapozása.

Tersztyánszky Krisztina

20210119 Csörötnek Épül a kilátó Csörötneken. Kocsis Zsolt polgármester mutatja meg, hogy áll az építkezés. Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Az új turisztikai attrakció osztrák- magyar területi együttműködéssel, egy többszereplős, határon átnyúló fejlesztés keretében valósul meg – mondja Kocsis Zsolt, Csörötnek polgármestere. A 3 Határlos elnevezésű összefogás célja, hogy megismertesse és összekapcsolja egymással a határ két oldalán tevékenykedő turisztikai szolgáltatókat. A csörötneki erdőnek és a szőlőhegynek az a része, ahol az új létesítmények épülnek, egykor a ciszter szerzetesek szőlőbirtoka volt. Így a Rába-völgye gyümölcsút újonnan létesülő állomása a szerzetesek egykori szellemi örökségének állít emléket ezen a kultikus helyen.

A téliesített épületben helyet kapó információs ponton tablókkal és eszközökkel mutatják be a ciszter gazdálkodás hagyományait. A vizesblokkal, konyhával ellátott épület turisták fogadására, gasztronómiai programok megrendezésére is alkalmas lesz. A kilátóról, amely a csörötneki szőlőhegy egyik legmagasabb pontján épül, gyönyörű kilátás nyílik a szőlőbirtokokra, a Rábavölgy Szentgotthárd és Csákánydoroszló közötti szakaszára, az Őrségi Nemzeti Parkhoz tartozó dombvonulatokon túl jó időben a güssingi várra is.

A 336 600 eurós, jórészt uniós támogatással épülő, tájba illő együttes átadását a nyár végére tervezik.

Kiemelt képünkön: Kocsis Zsolt polgármester a szerkezetkész kilátónál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában