Elismerés

2021.01.09. 11:16

Márovics Pál lett az Év vasi embere 2020 választás közönségdíjasa

A Szombathelyi Mentőállomás vezetőjére érkezett a legtöbb szavazat.

vaol.hu

Márovics Pál

Fotó: Szendi Péter

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Vas Megyei Közgyűlés és a Vas Megyéért Egyesület 23. alkalommal hirdeti meg Az év vasi embere választást. Az idén Vas megye " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldalán január 8-án éjfélig szavazhattak a közönségdíjasra. Az Önök döntése alapján az elismerésben Márovics Pál részesült, ugyanis ő kapta a legtöbb voksot. Az oklevelet a Megyeházán személyesen adják majd át. Ezúton is gratulálunk a győztesnek!

Márovics Pál

1988. augusztus 12-én került az Országos Mentőszolgálat Szombathelyi Mentőállomására. Előbb mentőápolói szakképesítést, 1995-ben mentőtiszti végzettséget szerzett, azóta kivonulói szolgálatát mentőtisztként látja el. 2005 óta a Szombathelyi Mentőállomás vezetője, 2015. december 1-jétől látja el a regionális oktatási koordinátori feladatokat.

Márovics Pál
Fotó: Szendi Péter

Tagja a Magyar Oxyologiai Társaságnak, a Magyar Vöröskeresztnek, a szombathelyi önkormányzat bűnmegelőzési és közbiztonsági bizottságának. Lelkes oktatója a Súlyos sérült ellátása (ITLS) tanfolyamoknak. Évek óta szervezője, illetve oktatója a mentőápoló-képzéseknek mind a mentőszolgálatnál, mind a PTE Szociális és Egészségügyi Szakképző Intézetében. Fogékony az új szakmai ismeretekre, azokat a mindennapi mentőmunkában is kamatoztatja. A Mentőnapok és egyéb rendezvények oszlopos, aktív tagjává vált. Huszonöt éve él boldog házasságban, négy gyermek édesapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában