Szombathelyről szítják megint a tüzet

Egyszerű kampányfogás a szocialisták részéről az éttermek megnyitásának követelése. Az Én kinyitok nevű, Facebookon szerveződő mozgalom mögött a szombathelyi baloldali politikába mélyen beágyazott szereplő áll – írta meg a Magyar Nemzet.

Vas Népe

A baloldal a nehéz helyzetbe került vendéglátás képviselőit lázítja, ezzel pedig emberéleteket sodornak veszélybe

Fotó: MW-archív

Az elmúlt napokban gombamód jelentek meg az éttermek, vendéglátóhelyek újranyitását követelő nyilatkozatok különböző színű pártok különböző képviselőitől, a baloldali sajtót pedig elárasztották az ezzel kapcsolatos cikkek. A közösségi oldalon Én kinyitok névvel mozgalom szerveződött, elmondásuk szerint pusztán szakmai alapon. Csütörtök este 138 tagot számlált a nyilvános Facebook-csoport.

A Facebook-csoport szerint a kisboltosoknak és a vendéglátósoknak kezd nagyon elegük lenni a korlátozásokból, február 1-jére országos nyitást hirdettek. Sőt, van olyan éjszakai bár, amelyik már arról posztolt: február 6-án Valentin-napi bulit tart, mondván: elég volt a karanténból.

Mindenki egyetért abban, hogy a vendéglátás a koronavírus-járvány egyik legnagyobb áldozata. Mint korábban arról írtunk, a kormány által nyújtott támogatás valós segítséget nyújt az ágazat képviselőinek. Az általunk megkérdezett étterem-tulajdonosok egyöntetűen azt állították: nem látják értelmét egy olaszországihoz hasonló engedetlenségi mozgalomnak. Hangsúlyozták, szeretnének dolgozni, de megfelelő törvényi keretek között. Valamennyien egyetértettek abban is, a magyarok felelősségteljesek és törvénytisztelők, nem gondolják, hogy itt hasonló megtörténhet.

A baloldal a nehéz helyzetbe került vendéglátás képviselőit lázítja, ezzel pedig emberéleteket sodornak veszélybe
Fotó: MW-archív

Nem kellett sok időnek eltelnie ahhoz, hogy bebizonyosodjon, mégis vannak, akik ezt másként gondolják. A Magyar Nemzet arról írt: „Miközben a baloldal a koronavírus-járvány súlyosságát rémhírekkel felnagyítva folytatja az úgynevezett halálkampányát, a pandémia miatt nehéz helyzetbe került szektorok képviselőit lázítják törvénysértésekre, éppen ezzel sodorva veszélybe ember­életeket.”

A lap megtudta azt is, hogy az Én kinyitok nevű, Face­bookon szerveződő mozgalom mögött a szombathelyi baloldali politikába mélyen beágyazott szereplő áll. Bár a kezdeményezést elindító Horváth Adrián Fiala János Keljfeljancsi című műsorában azt állította, hogy nem áll mögötte egyetlen párt sem, és nem is szeretné, ha politikai színezetet kapna a kezdeményezés, a 2019-es önkormányzati kampányban aktívan részt vett a polgármesterré választott MSZP-s Nemény András támogatójaként.

Kelemen Krisztián, Bokányi Adrienn, Horváth Adrián, Lukács Dániel és Nagy Donát a 2019-es önkormányzati kampányban
Fotó: Facebook

Ezt a tevékenységét a Facebookon gazdagon dokumentálta. Közösségi oldalán azt is megosztotta, hogy bizottsági tag a Joskar-Ola Alapítványban, amelynek az érdekessége, hogy Kelemen Krisztiánnak, korábban a DK, most a baloldali tömörülés önkormányzati képviselőjének a lakcímére van bejelentve. Horváth több fotó tanúsága szerint kampányolt Kelemennek a helyhatósági választás előtt.

Az említett alapítványról lapunk is írt: a Kelemen lakására bejegyzett szervezetet több millió forintnyi közpénzhez juttatták hozzá a baloldali frakció döntései.

A Magyar Nemzet hozzátette még: „Horváth – akire az interjúban egyébként politikusjelöltként hivatkoztak – azt hangoztatta, hogy amikor elindította a csoportot, nem is tudta, hogy ugyanazon a néven létezik nemzetközi mozgalom, s egyszerűen kitalálta az ‚Én kinyitok’ nevet.”

Véletlenül. Az is véletlen, hogy a szálak már megint Szombathelyre vezetnek?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában