koronavírus

2021.01.03. 15:48

Megkapta az oltást a Fejér megyei kórház belgyógyásza, naplót vezet azóta

Lőrincz M. Ákost pénteken oltották be a Covid-19 ellen, azóta pedig eltökélt célja őszintén, közérthetően megírni, mi is történik szervezetében.

feol.hu

– Ma kaptam meg a koronavírus elleni oltásomat és ennek örömére naplót indítok, hogy mi történik velem nagyban és molekuláris szinten a következő 30 napban. Igyekszem közérthetően és helyenként illusztrálva bemutatni az eseményeket. Előre bocsátom, hogy a közérthetőség fontosabb szempont lesz, mint a tűpontos immunológia leírat – írja január 1-i posztjában a doktor úr.

Nem ez az első különleges lépése Lőrincznek, tavasszal ugyanis Koronás mesék címmel létrehozott egy közösségi oldalt, ahol mesés formában mutatta be magát a vírust, annak működését. Az „oltási naplót” is erre a felületre vezette át.

 

Lőrincz M. Ákos a Semmelweis Egyetemen szerzett PhD fokozatot immunológia témában. Jelenleg belgyógyászként a Szent György Kórház kardiológia osztályán dolgozik, de most a COVID járvány miatt az intenzív osztályon igyekszik segíteni a koronavírus-fertőzöttek ellátását. Félállásban továbbra is a SE Élettani Intézetének adjunktus, kutatási területe az immunrendszer és kórokozók interakciója és az extracelluláris vezikulák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában