Irodaház

2021.01.21. 07:00

Megújult az impozáns épület Szombathelyen

Befejeződött a Magyar Államkincstár szombathelyi irodaházának felújítása. A több hónapig tartó munkálatok során kívül-belül megújult a Vörösmarty és a Széll Kálmán utca sarkán álló emblematikus épület.

Cseh-Egyed Bernadett

20210120 Magyar Államkincstár Szombathelyi épülete, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Tavaly március óta állványok vették körül és ponyva takarta a Hübner Tibor tervezte kultikus épületet. Ráfért már a felújítás a több mint százéves, impozáns ingatlanra, amelyen a 2013-as tetőcserén kívül eddig nagyobb átalakítás nem történt.

Most összesen 586 millió 660 ezer forintból tették rendbe az épületet. Mintegy 2250 négyzetméteren megszépült a homlokzat, megújították a ház pincerészét és az első két szintjét, továbbá kicserélték a nyílászárókat. Emellett korszerűsítették és bővítették a Magyar Államkincstár beléptető-, riasztó- és tűzjelző rendszerét.

Az udvart is érintette a beruházás: átépítették a csatornahálózatot, renoválták a falazott kerítést, térköveztek és új kerékpártárolót alakítottak ki.

Kiemelt képünkön: A renoválás után megszépült a MÁK irodája

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában