A Magyar falu programból 29 millió forinttal támogatták a beruházást

2021.01.18. 11:30

Megújult úton a szőlőhegyre Felsőcsatáron

Péntek délután dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő avatta fel a megújult Arany János utcát.

Tersztyánszky Krisztina

Hende Csaba és Konczér Katalin, polgármester, út avató, 20210115, ut, Felsőcsatár, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A beruházás a Magyar falu program mintegy 29 millió forintos támogatásával valósult meg. A képviselő az ünnepélyes szalagátvágás kapcsán elmondta: igazi sikerszéria az elmúlt bő egy év a település és a polgármester asszony, Konczér Katalin számára. Nyertek támogatást egyebek között a kultúrotthonra, a ravatalozóra, orvosi eszközökre, gépbeszerzésre, óvodai játékokra. A Magyar falu program és egyéb kormányzati támogatások jóvoltából az elmúlt három évben többet fejlődött Felsőcsatár, mint a korábbi tíz év alatt öszszesen. A politikus kiemelte: 2020-ban választókerületének tizenegy településén 1 milliárd 200 millió forint pályázati pénz jutott el az önkormányzatokhoz, és ebből az összegből minden fillér jó helyre került. Olyan fejlesztéseket segítettek elő, amelyeket a településeken élők megérdemelnek és meg is becsülik őket. „Ha rajtam múlik, ez a széria folytatódni fog” – ígérte.

Konczér Katalin, Felsőcsatár polgármestere a Magyar falu programot méltatta, kiemelve, hogy a konstrukcióban elérhető pályázati források a falvak életének minden szegmensét felölelik. Ezek közül ezúttal épp az utak állapotának javítása került előtérbe: az Arany János utcán kívül még három zártkerti útszakasz is megújulhatott. Emlékeztetett rá, hogy erre a célra még az előző faluvezetés adott be pályázatot, amely akkor tartaléklistára került. Szerencsére a második körben sikerrel járt a pályázat, így az Arany János utca leginkább elhasznált szakaszain négy méter szélességben megújíthatták a burkolatot. Ezzel nemcsak az utcában érintett mintegy negyven család közlekedése vált kényelmesebbé. Ez ugyanis az önkormányzati utak tekintetében a település főutcája. Ezen keresztül jutnak el hegyi birtokaikra a szőlősgazdák, és a hegyen lakók is rendszeresen az Arany János utcán közlekednek munkahelyük, például Ausztria felé.

Miközben Konczér Katalin megköszönte a képviselőnek, hogy szívén viseli a falu sorsát, kihasználta az alkalmat, hogy további támogatását is kérje. Szeretnék a kerékpáros- pihenőhelyet szabadidőparkká fejleszteni. A Nemzeti Művelődési Intézet Nkft.-vel együttműködésben további négymillió forint támogatásról született döntés, melyből még a tavasszal megépülhet a Nemzeti Összetartozás parkja.

Kiemelt képünkön: Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő és Konczér Katalin polgármester az avatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában