Pályára áll Julcsa

2021.01.29. 07:00

Pozitív visszajelzéseket kapott a szentpéterfai zenész, Skrapits Erik új dala

Hamarosan mindenki tudni fogja az országban, ki az a Hopplacsek Julcsa, a népszerű zenecsatornán pozitív visszajelzéseket kapott Skrapits Erik legújabb dala, amelyet most küldenek szét a rádiókba.

Merklin Tímea

Skrapits Erik szórakoztatni akar, és nem felejti el, honnan jött

Fotó: VN/Skrapits Erik

A fülbemászó dallamhoz sodró lendületű szöveg társul, a fiatalokra jellemző mentalitással, felszabadult és felszabadító energiákat közvetítve, a klipje kifejezetten szexire sikerült. Szórakoztató popzene mulatós áthallással. Skrapits Erik azt mondja, imád pörögni a színpadon, ez a célja, nem több, de nem is kevesebb: vidámságot vinni a bezártságban élő emberek, a sok korlátozás közé.

A dalban etnovonal is csendül, ami nem véletlen, hiszen a 32 éves énekes a horvát nemzetiségű faluban, Szentpéterfán nőtt fel, ahol nagyon erős a zeneiség, a sok őstehetség között az édesapja a külföldön is népszerű Pinka Band zenésze volt. Skrapits Erik a falura jellemző módon az anyatejjel szívta magába a horvát dallamokat, a horvát kultúrát. Sokáig egy horvát tánccsoport tagja volt, illetve tamburázni is tanult.

A nagyközönség a No Thanx frontembereként ismerhette meg, az együttes 2007-től hasított a hazai zenei világban, bejárták az országot, felléptek számos fesztiválon. Három sikeres esztendő után kilépett a csapatból, és szólókarrierbe kezdett, majd 2016-ban abbahagyta.

Skrapits Erik szórakoztatni akar, és nem felejti el, honnan jött
Fotó: VN/Skrapits Erik

Budapesten élt, megházasodott, visszaköltözött Szentpéterfára, kislánya született.

– Pár év szünet után, 2019- ben megkeresett a mostani menedzserem, hogy lát bennem fantáziát, szívesen dolgozna velem, miért nem hajtom a zenei pályát. Mondtam, hogy hiányzik, de a munka, család mellett nincs energiám szervezni, menedzselni a dolgokat, ő pedig felajánlotta, hogy segít – mesélte Erik. – Azóta megjelent néhány dalom, háromból készült az első kislemez Hopplacsek Julcsa címmel.

Rajta van Az őrült lány című dal, az Egy másik nemzedék 2020, amelyet az ismert rapperrel, Mr. Bustával készítettem, és egy új verziója egy korábbi No Thanx-dalnak, a rádiókban sokat játszották. A címadó nóta a legújabb klipes dal, a Hopplacsek Julcsa. Még a kislányom is táncol rá, mint mindenki, aki szeret bulizni. A Youtube-on sok pozitív visszajelzést kaptam, írnak a rajongók, sok lány is, a feleségem tudja, hogy a színpad ezzel jár, ez is a játék része.

A klipet nézve a Hopplacsek Julcsát a vírus sem fogja megakadályozni, hogy berobbanjon a fesztiválokra, ha egyszer megint lehet majd koncerteket tartani. Egyelőre a rádiókban lehet megismerkedni vele: anynyi bizonyos, hogy nem angol lány, és nem tudja, hol van a jobb kormány, de érzi, hogy hol van a sebváltó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában