támogatás

2021.01.24. 19:34

Sportpark és rendelő – A kőszegszerdahelyiek életminősége javul ezzel

Közel 3 millió forintnyi támogatást nyert az 521 lakosú település még tavaly a Magyar falu programban orvosi eszközök beszerzésére. Sportpark is épült, amelyet már használhatnak a testedzésre vágyók.

Tóth Kata

Fotó: Ohr Tibor

Két hűtőszekrényt, látásvizsgáló eszközt, laptopot, nyomtatót és egyéb orvostechnikai eszközöket vásároltak az összegből, 450 ezer forintnyi önerő biztosításával a teljes berendezéshez beépített szekrény került az orvosi rendelőbe, amelyben már korszerű a víz- és fűtésrendszer, korábban kicserélték a nyílászárókat, és a szigetelés is megtörtént – hallottuk Takács Péter polgármestertől. Ugyancsak a Magyar falu programban pályáztak sportpark építésére, sikerrel. Ősz végére készült el a játszótér melletti 40 négyzetméteres park kilenc sporteszközzel.

Ágh Péter országgyűlési képviselő a helyszínen úgy fogalmazott: – Számos önkormányzat nyert forrást az elmúlt években orvosi eszközök beszerzésére több tízmillió forint értékben. Köztük van Kőszegszerdahely is, ahol látványosan megújult a rendelő. A jelenlegi nehéz helyzetben és később is hozzájárulnak az új eszközök a helyiek egészségének megőrzéséhez, fejlesztéséhez. Sportpark is épült, egyre több ember életének lehet része a sport, a mozgás. Jó látni, hogy komoly fejlesztéseket sikerült megvalósítani pályázati forrásból, önerőből és közösségi összefogással. Jó példa erre, hogy jelentős forrás felhasználásával zajlik a régen várt csapadékvíz-elvezetési rekonstrukció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában