bezártság

2021.01.15. 09:00

Sütés-főzés: mentőöv koronavírus idején

A koronavírus-járvány első hulláma alatti bezártság hatására előkerültek az önmagukat pék-cukrász-szakács címkével felbélyegző háziasszonyok, unatkozó és munkába járni nem tudó férfiak és nők.

Polgár Patrícia

Fotó: Shutterstock

Valószínűleg ennek – és a jelenleg is tartó üzletbezárásoknak – köszönhetően egyre több gasztronómiával foglalkozó személyiség ülteti át tevékenységét valamilyen formában az online térbe. A budapesti főzőiskolával rendelkező Pietro séf „Le basi della cucina italiana”, azaz Az olasz konyha alapjai címmel január 16-án kezdődő és négy szombaton keresztül tartó főzőtanfolyamán sokak számára ismert és közkedvelt olasz ételek elkészítési módjaiba nyújt betekintést.

Az első alkalommal a házi ravioli és tagliatelle négyféle elkészítési módját tanulhatják meg. A január 23-ai főzőcske menüje a risotto alla parmigiana, valamint kétféle scaloppine – hús­szelet különböző szószokkal készítve – variáció és a rizsfánk, olaszul frittelle di riso elkészítési módját ismerhetik meg. Január 30-án közös pizza és foccacia – pizzakenyér –, továbbá desszertként panna cotta elkészítésére várja az érdeklődőket a séf. Február 6-án a lasagna alla bolognese – bolognai lasagna és a tiramisu elkészítésének módjába kapnak betekintést.

A közös főzés minden szombaton reggel 9 órakor kezdődik és 11.30-ig tart. A szükséges alapanyagok listáját mindig az előző alkalom végén hallhatják. A főzőcskézéshez a Chef Pietro Facebook-oldalon lehet csatlakozni.

Online borkóstolásra is van már lehetőség. Kéthetente szerdánként egy szupermarket Facebook-oldalán 19 órától élő adásban kóstolhatunk együtt kiváló borokat Bitai Gergely sommelier ajánlásával.

A január 27-ei borkóstolón egy 2018-as évjáratú balatoni olaszrizling, valamint egy 2017-es évjáratú tihanyi kékfrankos lesz a főszereplő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában