állományszabályozó vadászat

2021.01.19. 07:00

Szabályozó vadászat a Kőszegi-hegységben – Emberpróbáló körülmények között, lezárással

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. január 16-án, szombaton állományszabályozó vadászatot tartott, a Covid-járványra való tekintettel saját dolgozóival.

Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

A vadászatok a Kőszegi-hegységben, a Pintértetőn, a Vörös-kereszttől északra, illetve a hámori erdőrészekben történtek. A vadászatok környékét, mint más esetekben is, lezárták a fokozott biztonság betartása érdekében. A vadászat emberpróbáló téli körülmények között zajlott, sikeresen. Csúszós, havas útviszonyok, és erős szél volt egész nap.

A vadászattól függetlenül – a kőszegi rendőrkapitányság kezdeményezésére –, a szélsőséges időjárási előrejelzések miatt az egy nyomsávú, kanyargós, meredek utak lezárásáról döntöttek, és ezzel kapcsolatosan több helyen tájékoztatták a kirándulni szándékozókat. Előre közölték, hogy a Szombathelyi Erdészeti Zrt. elzárja a kőszegi hegyi utakat a gépjármű közforgalom elől, tekintettel a nagy havazással kialakult útviszonyokra és a hétvégi szélsőségesen hideg időjárásra, a balesetek megelőzése érdekében január 16-án, szombaton, illetve január 17-én, vasárnap.

A lezárások megtörténtek, a kiránduló közönség megértéssel fogadta. Amennyiben szükséges, úgy ezzel a megoldással a jövőben is élni kívánnak.

Az előírt és kívánatos állományapasztás érdekében további vadászatokat szerveznek.

Kiemelt képünkön: Vaddisznók. Ez a felvétel az Őrségben készült

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában