Felszámolás

2021.01.14. 07:00

Támogatásból viszik el az illegális szemetet Szombathely határából

A 87-es elkerülő út déli része rendszeresen megtelik illegálisan elhelyezett hulladékkal. Ennek a lerakónak a felszámolása is zajlik egy sikeres pályázat nyomán.

Tóth Kata

Mintha a növényzet a szemétből nőne ki, annyi van a tövében

Fotó: VN-archív

2020 novemberében pályázott a szombathelyi önkormányzat a Belügyminisztérium Tisztítsuk meg az országot! projektjében, 20 millió forintot nyertek. Tizenegy helyszínen történik illegális hulladékmentesítés február 28-áig, mondta el Horváth Soma alpolgármester a tegnapi sajtótájékoztatón.

A lakosság figyelmét arra hívta fel: amikor a szelektív szigetekhez vagy a kommunális edényekhez letesszük a szemetet, az is illegális hulladék. A szombathelyieket bátorította: ha nagyobb mennyiségű szemét gyűlik össze, vigyék a hulladékudvarba! Kelemen Krisztián, a bűnmegelőzési, közbiztonsági és közrendvédelmi bizottság elnöke emlékeztetett: tavaly zéró toleranciát hirdettek az illegális hulladéklerakókat illetően. Mintegy harminc helyszínt észleltek a város kül- és belterületén, 11 helyen visszatérő a probléma. A közterület-felügyelet, a mezőőrök és a mobil kamerák folyamatosan dolgoznak.

Taoufik Roland, a Szomhull ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztató helyszínére utalva elmondta: az mindennél jobban demonstrálja, hogyan kerül a veszélyes hulladék a körforgásba, és onnan vissza az emberi szervezetbe. A szombathelyieknek üzent: felelősséggel tartozunk környezetünkért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában