baleset

2021.01.11. 11:55

Tanulóvezető borult fel autójával Kisunyom közelében

A rutintalanságból lett baleset hétfőn délelőtt Kisunyom közelében a 86-os úton.

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Egy Opel tanulóautó haladt a 86-os úton Szombathely felől Körmend irányába, amikor a járművet vezető tanulóvezető a padkára hajtott az autóval, ahonnét hirtelen kormánymozdulattal akarta visszakormányozni a járművet. Az autó megcsúszott, ezután a sofőr a fékbe taposott, és hiába mondta neki az oktató, hogy szálljon le a fékről, a rutintalan sofőr nem tette ezt meg, így az ABS nélküli autó irányíthatatlanul az út melletti mély árokba csapódott, ahol felborult. A balesetet a tanuló néhány karcolással megúszta.

Fotó: Horváth Balázs

Információink szerint a tanulóvezető azért volt Szombathelyen, mert épp a jogosítvány megszerzése miatti vizsgára jelentkezett, innét tartottak hazafelé.

Fotó: Horváth Balázs

A balesetnek több szemtanúja is volt, az egyik sofőr tudta, hogy ettől a helytől néhány száz méterre szokott állni a traffipax, így odament és az ott lévő rendőrnek jelezte, hogy baleset történt. Többen viszont inkább csak fotózni és videózni álltak meg, azt nem kérdezték meg, hogy kell-e segítség, illetve olyan is volt, aki csak az utolsó pillanatban, centiméterekkel kerülte el a megkülönböztető jelzéssel – villogóval – álló rendőrautót, mert annyira a telefonnal vezetés közben fotózásra koncentrált az út és a forgalmat irányító rendőr helyett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában