Új színtér a kultúrának

2021.01.21. 20:51

Tárlat nyílt a nemesbődi buszmegállóban

Új színteret hódított meg a kultúra számára a helyi önkormányzat a Nemzeti Művelődési Intézettel együttműködve. Buszmegállóban nyitottak kiállítást tegnap.

Tersztyánszky Krisztina

20210121 Magyar Kultúra Napi tárlat, Zsizsik Katalin polgármester, Simon Ádám népművelő, Nemesbőd, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Megelégelték a helyiek, hogy hónapok óta nélkülözni kell a közösségi alkalmakat, művészeti eseményeket.

– A pandémiára való tekintettel Simon Ádám közművelődési asszisztenssel olyan helyszínt kerestünk, amelyet a lakosság bármikor, korlátozás nélkül el tud érni – számol be Zsizsik Katalin polgármester. – Így esett a választás a buszmegállóra, ahol naponta nagyon sok ember megfordul, sőt a postáról kilépők előtt is azonnal szembetűnik.

Egyelőre hét, a település múltját, érdekességeit, neves szülötteit bemutató poszter készült el, melyeket a buszváró belső, védett falára rögzítettek. A megnyitón Éles Krisztina, az NMI igazgatója is elmondta gondolatait. A minitárlattal az ismeretterjesztés és a lokálpatrióta érzületek erősítése is cél mind az őslakosokban, mind a nemrég betelepült fiatal családokban. Szeretnék, ha a sajátos, hibrid kiállítóhely bejáratódna, és azt tervezik, hogy havonta új kiállítási anyaggal lepik meg a nemesbődieket.

– Szeretnénk, ha lendületet kapna falunkban a kulturális élet, megerősödnének a civil közösségek – fűzi hozzá a faluvezető.

Kiemelt képünkön: Simon Ádám és Zsizsik Katalin polgármester a kultúra napi tárlatnál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában