További szigorítások lépnek életbe Ausztriában

Vasárnap élő sajtókonferencián jelentették be, hogy további szigorító intézkedéseket vezet be a kormány, hogy a nagyon magas számok további növekedését megakadályozhassák és időt nyerjenek addig, amíg a lehető legtöbb embert be nem oltják. A lezárást február 7-ig meghosszabbították.

orf.at/vaol.hu

Mivel megjelentek Ausztriában is az új, még fertőzőbb koronavírus-mutációk, ezért újabb szigorításokra van szükség – jelentette be Sebastian Kurz kancellár vasárnapi sajtótájékoztatóján, miután többnapos egyeztetést folytattak a járványról. Sebastian Kurz osztrák kancellár a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy egy kis kiszámíthatóságot szeretnének lehetővé tenni, a teljes normalitás pedig nyáron térhet vissza. Az egészségügyi rendszer túlterhelésének kockázata akkor kerülhető el, ha az összes 65 évnél idősebb személy megkapja az oltást. Kurz szerint a vakcinák jóváhagyásától függően Ausztria legkésőbb májusig egy másik szakaszba lép, azonban a következő két-három hónap még nagyon nehéz lesz – számolt be róla az orf.at.

Január 25-étől a minimális távolságot egyről két méterre növelik. A szupermarketekben, a benzinkutak boltjaiban és a tömegközlekedési eszközökön is kötelező lesz FFP2-es maszkot viselni. Addig is a kancellár javasolja az FFP2-es maszk használatát, szemben a kevésbé hatékony maszkokkal. Az FFP2 maszkokat önköltséges áron kínálják az élelmiszer-kiskereskedelemi egységekben. A lezárást február 7-ig meghosszabbították, annak feloldását várhatóan lépésenként, február 8-ától kezdik meg.

Az iskolák a félévi szünetig zárva maradnak és marad a távoktatás. Bécsben és Alsóausztriában előreláthatólag február 8-án nyithatnak meg a tanintézmények. A többi tartományban február 15-én folytatódhat a tantermekben az oktatás. A vendéglátóegységek, szállodák és rendezvényhelyszínek még bizonytalan ideig zárva maradnak. Február közepén vizsgálják felül, hogy lehetséges lesz-e a márciusi nyitás ezen szektorokban. A Home Office továbbra sem lesz kötelező, de ajánlott. A síterepek ezentúl is fogadhatnak síelőket és a korcsolyázás is megengedett.

Koronavírus Vas Megyében

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában