szépségverseny

2021.01.27. 20:13

Tündérszépek kibontott hajjal – A mesterfodrász ad tanácsokat a jelentkezőknek

Kovács Zoltán mesterfodrász korábban maga is rendezett szépségversenyt, ezenkívül számos szépségkirálynő-­választáson és fotózáson vett már részt, így hasznos tanácsokkal tud szolgálni a leendő Tündérszépeknek. A természetesség minden tekintetben nagy erény.

Polgár Patrícia

Forrás: VN

Fotó: Cseh Gábor

Zoli szerint fontos, hogy a versenyen mindenképpen olyan lányok induljanak, akik meg is akarják mutatni magukat. Tisztában kell lenniük azzal, mit jelent szépségkirálynőnek lenni, és hogy mit képviselnek a cím által. A legtöbb versenyen, így a Tündérszépe versenyen is erény a natura­lizmus.

– A lányoknak szépséget és erőt kell sugározniuk. Egy szépségverseny az arisztokrácia és egy tündérmese keveréke. Egy szépségkirálynő természetes és vannak céljai, ezáltal tudatosan készül a megmérettetésre. Ez azért is fontos, mert a mai világban, ha valaki szép és okos is egyszerre, az legyőzhetetlen kombináció – vázolja a mesterfodrász.

A hajat illetően érdemes követni az aktuális trendeket. A világversenyek mezőnyében leginkább szőke és barna hajú lányokkal találkozhatunk, ritka esetben egy-egy vörös lány is bekerülhet. A haj hossza jellemzően nem befolyásoló tényező a bírák szemében. Egy a fontos: legyen egészséges.

Ahogy a plasztikázott hölgyek nem indulhatnak hagyományos szépségversenyen, úgy a hajnál is annak természetessége a legfontosabb. Hasznos trend az elmúlt években a veganizmus. Ahogy mondani szokás, amit eszel, az leszel. A versenyre való felkészülés ideje alatt törekedjenek az egészséges táplálkozásra és a megfelelő folyadékbevitelre. Ezt nemcsak a testük, de a frizurájuk is meghálálja majd.

Szépségversenyeken – így már a fotózáson is – leginkább a kibontott, egyenes hajjal, az enyhe loknikkal vagy egy szépen feltűzött frizurával érhetünk el jó eredményt – a haj stílusát természetesen a ruhaviselet is befolyásolja.

A fotózásra Zoli ezt adja ­útravalóul:

– Mindenképpen frissen mosott (és kezelt) hajjal, ahogy az Isten megteremtette őket, úgy érkezzenek. Nincs szükség arra, hogy alkalmi frizurákat kreáljanak. Izgulni sincs miért, a lányoknak elég a természetes valójukat adni. A profi stáb pedig mindent a kezében fog tartani – mondja. Fontosnak tartja, hogy a szűkebb környezet, a család és a barátok biztassák a szépségeket arra, hogy nevezzenek, hiszen nincs veszítenivalójuk. A legsikeresebb modellek jó részét az utcán fedezték fel, nem maguk jelentkeztek szépségversenyekre.

Ezenkívül, ha nem is jutnak be az országos fordulóba, tapasztalatot szereznek és egy jó kalandban vehetnek részt. Végezetül: mindenkinek, aki egy kicsi indíttatást is érez magában, azt tanácsolja, hogy induljon a versenyen, hiszen nagyon jó kitörési lehetőségnek tart egy ilyen megmérettetést. Mindemellett az induló lányok segíthetnek a szépségkirálynőkkel szemben kialakult sztereotípiák leküzdésében is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában