Új jogviszonyba léptek

2021.01.12. 19:47

Új szerződést kötöttek a honvédséggel, a kiképzést fogják segíteni

Új jogviszonyba léptek a Magyar Honvédséggel többen azok közül a speciális önkéntes területvédelmi tartalékosok közül, akiket a munkahelyteremtő programban vettek fel.

Merklin Tímea

Átvették új szerződéseiket az önkéntes területvédelmi tartalékosok

Fotó: Szendi Péter

Nyár óta országosan csaknem ezren csatlakoztak a Magyar Honvédség hat hónapos kiképzéssel járó szolgálati formájához. Szombathelyen több mint húszan, Celldömölkön mintegy negyvenen vettek részt ebben, közülük most heten kötöttek új szerződést.

Babos Sándor őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Vas megyei toborzóirodájának vezetője elmondta, nagy az érdeklődés, ezért februártól újabb speciális önkéntes területvédelmi tartalékos alapkiképzés indulhat.

Sásdi Imre alezredestől, a Magyar Honvédség 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj parancsnokától megtudtuk: az alakulatnak szüksége van önkéntes területvédelmi tartalékosokra, felajánlották számukra ezt a szolgálati formát, amely nagyobb kötöttséggel jár, de többet is tudnak így keresni.

Átvették új szerződéseiket az önkéntes területvédelmi tartalékosok
Fotó: Szendi Péter

– Segíteni fognak nekünk a következő speciális önkéntes területvédelmi tartalékosok kiképzésében mint részfoglalkozás-vezetők. Kiderül, mennyire dolgoztunk jól – mondta az alezredes.

Megkérdeztünk az új szerződést kötött katonák közül néhányat a motivációikról. A Kemenesmagasiból jött Berghoffer Gábor (26) szereti a fegyvereket, hobbija a vadászat, régóta katona akart lenni, a honvédségnél tehergépjármű-sofőr is lehet. A Szemenyéből való Horváth László (44) először a rendőrségre jelentkezett, de nem vették fel, ezért átsétált a Deák Ferenc utca túloldalára, a katonai toborzó irodába, ahol szerződést kötöttek vele.

Háromgyermekes apa, hosszú távon képzeli el a katonai pályát, várja, hogy melyik alakulatnál találnak neki megfelelő helyet. Egyelőre egészségügyi végzettséget nem igénylő kórházi feladatok ellátásában fog részt venni. Tanainé Görög Anita (46) Köcskön él, négy gyermek édesanyja, a hat hónap alatt megérlelődött benne, hogy a honvédségnél szeretne maradni, a celldömölki kiképzéseket fogja segíteni. Főleg a tereptan és a lövészet érdekli, jól érzi magát ebben a közegben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában