Az egészségház rekonstrukciója TOP-forrásból történik

2021.01.18. 07:00

Újabb felújítás indulhat Bükön

Számos beruházást zártak 2020-ban: a turizmus, a gazdaságfejlesztés és az infrastruktúra mentén is Bükön, ahol tervekkel várják az újabb pályázati lehetőségeket.

Bakos Ágnes

A település minden részét és minden szektorát érintették a fejlesztések, amelyek megvalósulhattak – tekintett vissza a jórészt tavaly zárult beruházások mentén a 2014–2020-as európai uniós ciklusra dr. Németh Sándor polgármester. Úgy fogalmazott, az infrastruktúra jóformán bármennyi pénzt el tud nyelni, a közművek, az utak, a járdák, a kerékpárutak felújítását nem lehet befejezni, ezzel valószínűleg bármely más település polgármestere egyetért. Tavaly Bükön erre is költhettek, a lezárt beruházások között a városházapark felújítását említette, azt TOP-forrásból valósították meg, és ugyancsak ebben a konstrukcióban nyertek az egészségház belső felújítására, ez utóbbi hamarosan kezdődhet – mutatta a polgármester. A 105 millió forintos beruházás közbeszerzési eljárását indítják januárban.

A tavalyi sikerek között említette, hogy tudtak élni a Magyar falu program lehetőségeivel: orvosi eszközök beszerzésére és óvodaudvar felújítására nyertek. A turizmusban két nagy GINOP-os pályázatot zárhattak, az egyik a templompark felújítása, a másik kerékpár- útépítés volt, és két, ugyancsak GINOP-os pályázat áll előkészítés alatt – összegzett. Harmadikként, de nem utolsósorban a gazdaságfejlesztést mondta dr. Németh Sándor. A vírushelyzet okán is fontos volt, hogy a lenullázódott turizmus mellett az ipar meghatározó legyen: ez realizálódik az állateledelgyár mintegy 50 milliárd forintos bővítésével Bükön.

Tervezik a büki vasútállomás fejlesztését, intermodális közlekedési központ erősítését parkolókkal – ezt már Molnár Zoltán pályázati referens említette. Mint mondta, a tervek rendelkezésre állnak, a város minden részét és gyakorlatilag minden szegmenst érintve. A terveiket majd a lehetőségekhez, pályázati kiírásokhoz igazítják – így összegezte a legfontosabb idei feladatot a pályázati referens.

Kiemelt képünkön: Dr. Németh Sándor polgármester az orvosi rendelőnek, védőnői tanácsadásnak helyet adó épület előtt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!