Jó hír

2021.02.18. 19:59

112: átlagosan 50 ezer forinttal emelik a hívásfogadók alapbérét

Jó hírt hozott a Szombathelyi Hívásfogadó Központba csütörtökön este dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy: a rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes az állomány előtt jelentette be, hogy a központ dolgozói február 1-jétől átlagosan 50 ezer forintos illetményemelést kapnak.

Nagy Ildikó

112 központ, DR. HALMOSI ZSOLT,20210218, Beosztása: rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes Rendfokozat, cím: r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos ,Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Mint mondta, 2013-ban, a Szombathelyi Hívásfogadó Központ indulásakor 118 ezer forint volt az állomány alapbére. Ezt az összeget az évek során több lépcsőben, kisebb-nagyobb mértékben emelték. A mostani 21,7 százalékos béremelés eredményeképpen a kezdő illetmény 230 ezer forint helyett 280 ezer forint lesz. Az országban két helyen, Miskolcon és Szombathelyen működő hívásfogadó központ dolgozóinak most megvalósult bérfejlesztése évente 400 millió forint többletkiadást jelent az Országos Rendőr-főkapitányságnak.

Jó hírt hozott a Szombathelyi Hívásfogadó Központba csütörtökön este dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy (balról)
Fotó: Unger Tamás

A tavaly március végétől országos kórházfőparancsnokként is szolgálatot teljesítő egykori vasi rendőrfőkapitány – miután megköszönte a központ dolgozóinak áldozatos, sokszor életeket mentő munkáját -, oltakozásra buzdította a jelenlévőket. Hangsúlyozta: fontos, hogy a járvány harmadik hullámában is hadrafoghatók maradjanak, ezért arra kérte a központ dolgozóit, éljenek az oltakozás lehetőségével, és bízzanak abban, hogy az országban használt valamennyi vakcina biztonságos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában