megújult állami horgászvizsga

2021.02.21. 07:00

A járványhelyzetben egyszerre legfeljebb heten adhatnak számot a tudásukról

Online érkező kérdésekre kell válaszolni, ám a személyes jelenlét így is elengedhetetlen. A vizsgára való jelentkezést kizárólag a horgászjegy.hu-n fogadják el.

VN

Fotó: VN/vasivizeken.hu

A múlt héten lezajlott a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségénél az első elektronikus formában megtartott „éles” horgászvizsga, a megjelentek mindannyian sikeres horgászvizsgát tettek. A vizsgáztatásban részt vett a vizsgabiztos halászati őrök mellett a Mohosz részéről Kovács Gábor és Magyar Balázs is, akik aktív technikai segítséget nyújtottak a sikeres vizsga lebonyolításban. Az első vizsga tapasztalatai alapján a technikai finomításokra vonatkozó igényeket feljegyezték, hogy a jövőben minél gördülékenyebb legyen a vizsga lebonyolítása.

Az állami horgászvizsga továbbra is ingyenes, viszont február 15-étől egy teljesen megújult, elektronikus rendszerben zajlik, ami személyes megjelenést igényel. A szövetség ezúton is tájékoztatja a horgászokat, hogy a HORINFO (horgaszjegy.hu) felületén létrehozták a horgászvizsgáztatáshoz szükséges vizsgabizottságot és a vaskeresztesi vizsgalehetőségeket is feltöltötték a felületre. A soron következő vizsganap a következők szerint alakul: február 24-e: 9.30, 11.00, 13.00, 14.30 óra, valamint március 3-a 9.30, 11.00, 13.00, 14.30 óra (érkezés minden időpont esetén minimum 30 perccel korábban). A vizsga helyszíne: Alpesi Fogadó és Horgászturisztikai Központ (9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz.).

A jelenlegi kormányrendelet és a Mohosz-előírások értelmében egyszerre csak hét személyt lehet vizsgáztatni. A jelenléti ív aláírása előtt a kézfertőtlenítés és a Covid 19- nyilatkozat kitöltése kötelező. A horgászvizsgán kizárólag a szájat és az orrot eltakaró maszkban lehet tartózkodni.

A vizsgára való jelentkezés feltétele a horgászkártya-regisztráció, amit a horgaszjegy.hu oldalon vagy egyesületi jegyértékesítő ponton lehet intézni. A horgászvizsgára kizárólag a hogaszjegy.hu oldalon belépve (tagságok és engedélyek menüponton belül, a vizsgák almenü alatt) lehet regisztrálni a vizsgára jelentkező személy profiljában. Telefonon és e-mailben nem tudják a jelentkezéseket elfogadni.

A szabad vizsgahelyekre a vizsgát megelőző nap 12 óráig lehet regisztrálni. Fontos tudni, hogy amennyiben a vizsgaidőpontok betelnek, akkor azok már nem lesznek elérhetők, így azokra nem is lehet már jelentkezni. Amennyiben valaki korábban igényelte a horgászregisztrációs számát vagy kártyáját és azóta elfelejtette a felhasználónevét és jelszavát, forduljon bizalommal segítségért a Mohosz Horgászjegy Kft. ügyfélszolgálatához: telefonszám: + 36 59 324 432 (munkanapokon 8.00–16.30-ig), e-mail-cím: [email protected].

A horgaszjegy.hu a horgászvizsgára való felkészülésben is segítséget jelent, a saját profilban található ingyenes tananyag és online gyakorlóteszt is. A szövetség arra kéri a vizsgázókat, hogy adategyeztetés céljából hozzák magukkal a személyazonosító okmányukat, valamint fontos, hogy a vizsgázó tudja a horgaszjegy.hu oldalra történő belépéshez a felhasználónevét és a jelszavát. Minden vizsgázónak a szövetség által a vizsga idejére biztosított tableten kell a feltett vizsgakérdéseket egy online tudáspróbán megválaszolni.

A kitöltést követően a rendszer jelzi az elért pontszámot és ­automatikusan értékeli a vizsgát sikeresre vagy sikertelenre. A maximálisan elérhető 45 pontból minimum 30-at kell elérni. Az esetleges pótvizsga már csak egy másik időpontban lehetséges, ami szintén ingyenes.

Kiemelt képünkön: Az első megújult állami horgászvizsgán mindenki sikerrel járt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában