Pályázaton nyertek 8,7 millió forintot

2021.02.08. 07:00

A régi strand területe is megtisztulhat Kőszegen

A korábbi strand területe rendszeresen megtelik illegálisan elhelyezett hulladékkal. Ennek a lerakónak a felszámolása is megkezdődik egy sikeres pályázat nyomán.

Tóth Kata

Fotó: Ohr Tibor

2020 novemberében pályázott az önkormányzat, és nyert 8,7 millió forintot a Belügyminisztérium Tisztítsuk meg az országot! programjában.

– Sajnos nagy mennyiségű hulladék halmozódott fel az elmúlt évek során önkormányzati ingatlanokon is. A pályázat nyomán most megszabadulhatunk ezektől. A hulladékmentesítést a városüzemeltető kft. végzi február 28-áig – mondta el Básthy Béla polgármester, aki Ágh Péter országgyűlési képviselővel az egyik helyszínen tartott bejárást.

– A kormány határozottan fellép a hulladék felszámolásáért. Választókerületemben két város, Sárvár és Kőszeg is kapott támogatást. A forrásokat felhasználva az illegális szeméttel sújtott területek rendezett képet mutathatnak – fogalmazta meg Észak-Vas megye országgyűlési képviselője. A polgármester hozzátette: feleslegessé vált dolgaikat ingyenesen elhelyezhetik a kőszegiek a zöldudvarban. Ezzel hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ne termelődjön újra a szemét.

Kiemelt képünkön: Kovács István, Básthy Béla, Ágh Péter a régi strand területén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában