Felháborodott az internet népe

2021.02.08. 13:23

Az egyik kukás félreteszi, majd otthagyják az utcán a szemetet Szombathelyen (Videóval!)

Két óra alatt már majdnem százan osztottak meg a közösségi oldalon azt a videót, amiben a szombathelyi szemétszállítók munkáját rögzítették. Jól látszik: a konténer tetején lévő szemeteszsákokat féltreteszik, majd az út szélén hagyják a Váci utcában.

Vas Népe

Fotó: Youtube

Frissítés:

Megkeresésünkre a Szomhull NKft. ügyvezetője, Taoufik Roland úgy válaszolt: „Természetesen a Szomhull NKft. részéről senki sem utasította a Szova dolgozóit arra, hogy tegyék félre a hulladékot.” A cégvezető felhívta a figyelmet arra is, hogy „a lakossággal kötött hulladékszállítási szerződés minden esetben tartalmazza a hulladéktartó edény űrméretét, a szolgáltatás ezen szerződésbe foglalt űrméretre, és az ehhez kapcsolódó ürítési gyakoriságra korlátozódik.”

 

A megosztások mellett rengeteg kommentet is írtak már a szombathelyiek a videós bejegyzéshez, ami a legtöbbeket megdöbbentette. A felvételen az is jól látszik, és a hozzászólásokból is ez derült ki, hogy nem egyedi esetről van szó.

A felvételen az látható, hogy a hulladékszállítást végző munkások a Váci Mihály utcában odaérnek egy konténerhez, aminek a tetején több zsáknyi hulladékot helyeztek el a lakók. A konténerre rakott szemetet egyikük félreteszi a földre, a járda mellé. Kiürítik a konténert, majd a szemetet a közterületen hagyva folytatják tovább útjukat.

A hozzászólók között Horváth Soma alpolgármester kommentjét is megtaláltuk, a szocialista politikus azt írta: „Intézem, hogy elvigyék.”

A felvétellel kapcsolatosan kérdéseket küldtünk a Szova NZrt,, valamint a Szomhull Kft. részére, hogy megtudjuk, hogy minek köszönhetően alakult ki ez a gyakorlat, hogy a többlet szemetet a hulladékszállító az utcán hagyja. Ha választ kapunk, közöljük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában