Vetési konkoly, turmalin és hermelin

2021.02.23. 07:00

Az év élőlényeiről, egyelőre online

A Savaria Múzeum idén az online térbe költöztette az év élőlényeit – a vetési konkolytól a turmalin nevű ásványon át a hermelinig – bemutató rendezvényét.

Polgár Patrícia

20210222 Év élőlényeit mutatta Vig Károly a Savaria Múzeum igazgató helyettese, A képen a Hermelin látható, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Cseh Gábor

A Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum tagintézményei az online térben népszerűsítették az év élőlényeit. A Savaria Múzeum, a Szombathelyi Képtár, az Iseum, a Smidt Múzeum és a Vasi Skanzen a Facebook-oldalán, a Vasi Múzeumi Látványtár az Instagramon osztott meg naponta egy-egy bejegyzést, saját műtárgyak felhasználásával. A hét zárásaként több kisfilmmel, három játékkal és egy kézműves-foglalkozással is jelentkeztek.

Prof. dr. Vig Károly, a Savaria Múzeum tudományos igazgatóhelyettese elmondta: idén sajnos a virtuá lis térbe kellett költöztetniük a 2021-es év élőlényeit bemutató rendezvényüket, így a közösségi oldalakon megosztott információk, kézműveskedési lehetőségek mind a közönség érdeklődésének felkeltését szolgálták. A kisfilmek és ismeretterjesztő írások visszamenőleg is megtekinthetők a tagintézmények közösségi oldalain.

A múzeum jelentős pályázati összeget nyert a Szombathelyi Természetbúvár című sorozatra, amely a múzeumok újranyitásával reményeik szerint meg is kezdődhet. Ennek első rendezvényén, egy családi napon ismerhetik meg az érdeklődők az év élőlényeit – az ásvány és az ősmaradvány kivételével, azokat ugyanis tavaly a múzeum már bemutatta. Az eseményen neves előadók vesznek részt, valamint – akkor már nem a virtuális, hanem a valós térben – kapcsolódó múzeumpedagógiai és kézműves-foglalkozásokat is tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában