kereskedő és szolgáltató központ

2021.02.03. 07:00

Benépesülhet a sárga ház Őriszentpéteren

Vállalkozásoknak és civil szervezeteknek is helyet ad a kereskedő-szolgáltató központ: a város emblematikus épülete, a sárga ház működése nyer így új értelmet.

Gyöngyössy Péter

20210202 működik a nyáron átadott szolgáltatóház, Őr Zoltán polgármester, Bodoncziné Kisgazda Ildikó fodrász, Őriszentpéter, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A település központjának emblematikus épülete a sárga ház. Az épület felújítása 2019 végén fejeződött be, de az átadásának tervezett időpontját – mint annyi mást – felülírta a koronavírus-járvány: erre a veszélyhelyzet miatt 2020 júliusáig kellett várni. Az épület mint kereskedő-szolgáltató központ számos vállalkozásnak és civil szervezetnek is helyet ad.

Őriszentpéter – az Őrség egyetlen városa, sőt: fővárosa – központjának meghatározó épülete a sárga ház, amelynek a megújulása önmagában nagy öröm, hiszen az elmúlt években rendszeresen terítéken volt a téma: ha nem kezdenek vele valamit, könnyen az enyészet martalékává válhat. Szerencsére nem így lett: a Zöldváros projektben megújulhatott. Ez pedig nemcsak érzelmi okokból fontos, hanem a városi arculat és üzemmód erősítése miatt is. Az önkormányzat két szinten alakított ki itt bérelhető helyiségeket. Nagy részük mára benépesült.

Őr Zoltán, Őriszentpéter polgármestere érdeklődésünkre elmondta: már az ünnepélyes átadás előtt elkezdődött a vállalkozások beköltözése. Elsőként egy pékárubolt foglalta el a földszint legnagyobb helyiségét. Működik itt két fodrászüzlet, manikűr, pedikűr és kozmetikai szolgáltató is.

Az emeleten található a családsegítő és gyermekvédelmi szolgálat irodája, de itt kapott helyet a helyi polgárőr-egyesület is. Az emeleten bérel irodát egy GDPR-szolgáltatással foglalkozó cég. Várhatóan február végén költözik át ide véglegesen a kultúrházból a falugazdász is.

Mint Őr Zoltán elmondta, van az épületben egy olyan tárgyalószoba is, amelyet a házban tevékenykedő szervezetek közösen használhatnak. A hosszú távú terv, hogy ezt a helyiséget Palatkás József-emlékszobaként rendezik be, a neves fafaragóművész által készített bútorokkal és tárgyakkal – hogy az őrségi vonzerő ilyenformán is ér­vé­nye­sül­hessen.

A turisztikai szezon kezdetére szeretnék megnyitni az épületben azt az információs irodát, amely az Őrségbe látogató turisták tájékoztatását szolgálja. Őr Zoltán úgy látja: a város központjában van igény egy ilyen szolgáltatásra. Az iroda mellett olyan ajándékbolt is fog itt működni, amelynek a kínálatában Vas megye helyi termékei jelennek meg a tervek szerint: például borok, kézműves termékek.

Kiemelt képünkön: Őr Zoltán polgármester és Bodoncziné Kisgazda Ildikó fodrász a szolgáltatóházban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában