kosárlabda

2021.02.11. 07:00

Csak néhány napos pihenő az Egis Körmend játékosainak

Az Egis Körmend kosarasai néhány napos pihenőt kaptak a legutóbbi bajnoki fordulót követően. Jól jött ez a játékosoknak, hiszen komoly menetben voltak az elmúlt hetekben.

Tóth Judit

20201103 EGIS Körmend-ASE kosárlabda mérkőzés, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe Tóth Norbert

Fotó: Szendi Péter

Sűrű volt az elmúlt öt hét a piros-feketéknek: hat bajnokit és három nemzetközi meccset játszottak. A bajnokikat illetően abszolút felemás a mérleg, három hazai győzelem (Pécs, Debrecen, Kecskemét) mellett három idegenbeli vereséget (Paks, Szolnok, Zalaegerszeg) is begyűjtöttek Ferencz Csabáék. Az eddigi szezont tekintve az Egis Körmend hatodik a tabellán, 11 győzelemmel és nyolc vereséggel. A nemzetközi szereplés nem sikerült jól a körmendieknek, a FIBA Európa Kupa első csoportkörében nem tudtak meccset nyerni, így búcsúztak a sorozattól.

Az Egis Körmend csapata múlt szombaton játszott utoljára bajnokit, akkor könnyedén túllépett kecskeméti riválisán. A vasi csapat legközelebb február 27-én, szombaton lép pályára a Jászberény ellen. Most, a válogatott Eb-selejtezői miatt beiktatott háromhetes szünetben a Körmend légiósai péntekig kaptak pihenőt, a magyar játékosok ennél rövidebb időre függesztették fel az edzéseket, ők már a hét közepén munkába álltak. A csapatkapitány Ferencz Csaba a válogatottal készül. Tóth Norbert is „kimenőjét” tölti, a válogatott játékosnak vasárnap született meg a kisfia. Takács Kristóf behívót kapott az U20-as válogatottba, ő pénteken csatlakozik a korosztályos nemzeti csapathoz. Balogh Mátét is meghívták, de sérülése miatt nem biztos, hogy Takáccsal tarthat.

Szombaton – a hiányzókat leszámítva – már a további bajnoki fordulókra készül a Körmend, a február elején leszerződtetett amerikai, Benjamin Simons beépítése lesz az egyik fontos feladat. A 203 centis játékos eddig két találkozón lépett pályára a Körmend színeiben, bemutatkozó meccsén nyolc pontot – közte két triplát – szerzett Zalaegerszegen, a Kecskemét elleni hazain pedig öt hárompontosával csapata legeredményesebbje volt.

A körmendiek számára a szünet utáni időszak sem lesz sétagalopp. Az alapszakaszból még hét meccsük van hátra, négyszer hazai pályán (Jászberény, Szombathely, Zalaegerszeg Szolnok), háromszor idegenben szerepelnek majd (Sopron, Szombathely, Oroszlány).

Kiemelt képünkön: Tóth Norbert még „kimenőn” van, mert vasárnap született meg a kisfia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában