Szavak nélküli természetjárás

2021.02.28. 19:15

Csendsétákat szervez a Sárvári Erdőjárók Baráti Köre

Pajor András

Vasárnapi csendsétákat tart a Sárvári Erdõjárók Baráti Köre a szervezõje Mészáros Marianna

Fotó: Pajor András

A szavak nélküli természetjárás mottójául a szeretet filozófusának is nevezett, több mint kétezer évvel ezelőtt élt Hioszi Tatiosz mondását választották, amely szerint a csönd nem csupán a természet hangja, hanem a lélek legbenső szükséglete.

– Arra gondoltam, hogy a böjti időszak beköszöntével és a természet ébredésének első pillanatától tapasztaljuk meg ezt az újjászületést a csendes séták során – mondta el a vasárnap délutáni közös utakról az erdőjárás szervezője, Mészáros Marianna. Hozzáfűzve, hogy céljuk kilépni a hétköznapi nyüzsgésből, de a bezártság utáni beszélgetésvágy legyőzése is az egyik kihívása a túráknak. A gyalogtúra résztvevői nem szólalnak meg és nem telefonálnak, figyelmüket a természet szépségei felé fordítják.

– Azt már tavaly, a karantén elején is megtapasztaltam, hogyha gyakorta sétálunk akár ugyanazon az útvonalon, akkor nagyon szépen látjuk, miként lesz egy bimbócskából rügy és virág – mesélte a húsvétig tartó programról Mészáros Marianna.

Kiemelt képünkön: Vasárnaponként a vártól indulnak, elöl Mészáros Marianna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában