baleset

2021.02.23. 19:48

Elesett a rossz járdán a Domusnál – Nem ez volt az első ilyen eset, az idős nő megsérült

Mentőt kellett hívni egy idős asszonyhoz, miután elesett a Domus Áruház melletti rossz járdán – a balesetről készült és közzétett fotónak köszönhetően néhány óra alatt bejárta a hír a közösségi médiát.

Vas Népe

20210223 Balesetveszélyes a járda a Domus központ körül, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Cseh Gábor

Hétfőn egy idős hölgy esett el az egyik méretes bukkanóban a Domus Áruház melletti járdán. Szerencsére volt, aki gyorsan a segítségére sietett.

– Rossz volt látni a történteket. A hölgy arca vérzett, kétségbeesett. Az egyik boltból kértünk gyorsan zsebkendőt, majd mentőt hívtunk. A fotót csak azért készítettem, hogy felhívjam a problémára a figyelmet. Nem ez volt az első ilyen eset itt, de ha csak az aszfaltot fotózom le, senki nem figyel fel rám – mondta el megkeresésünkre a fiatal férfi.

A bejegyzés alá több tucat komment érkezett. Volt, aki azt írta: „Az egész város katasztrofális! Gödör, kátyú, mindenhol. Sok helyen a kerék eltűnik.” Más pedig így fogalmazott: „Szombathely háromnegyedét újra kellene aszfaltozni. Nagyon sok olyan utca van, ahol 20 kilométer per órával tudok csak menni, nehogy baja legyen az autónak.”

Fotó: Cseh Gábor / VN

Kedden mi is a helyszínen jártunk, több járókelővel beszéltünk. Mindenki azt emelte ki, hogy elöregedtek, rosszak az utak, járdák Szombathelyen. – Rendesen a lábunk elé kell nézni – hangsúlyozta kérdésünkre egy idősebb úr.

A Szova NZrt. egyébként már a baleset helyszínénél hagyott egy jelzőtáblát – az eset talán rávilágított: ideje csinálni valamit.

Nemény András és a baloldali frakció gyakorlatilag két éve szerezte meg a közgyűlési többséget, azóta ők döntenek arról, hogy mire fordítják a szombathelyi adófizetők pénzét. A mai napig nem nyúltak például ahhoz a járdaszakaszhoz sem, amelyet egyik támogatójuk, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt festett ki sokszínűre még 2019 áprilisában. Pedig abban az évben még híre sem volt a koronavírus-járványnak.

„Kátyúzásra 67 millió forint jut, de az útfelújítás gyakorlatilag leáll” – közölte címben a szombathelyi önkormányzat által is támogatott helyi baloldali portál a napokban. Dr. Károlyi Ákos jegyző nyilatkozatából kiderült, hogy 2021-ben 67 millió forintot különítenek el a költségvetésben kátyúzásra. (A város idei költségvetésirendelet-tervezetét a héten még megvitatják a képviselők.) A jegyző azt is közölte: „Nincs folyamatban Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata beruházásában megvalósuló, útfelújításra irányuló közbeszerzési eljárás.”

Kiemelt képünkön: Jelzőtáblával figyelmeztetnek az úthibára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában