Tisztítsuk meg az országot!

2021.02.26. 07:00

Felszámoltak két illegális lerakóhelyet Körmenden

Sikeresen pályázott az önkormányzat a Belügyminisztérium Tisztítsuk meg az országot! elnevezésű pályázatán, amivel az elhagyott vagy jogellenesen elhelyezett hulladékok ügyét szeretnék megoldani.

Markó Petra

20210225 illegális szemétlerakóhely megszüntetése, Bebes István polgármester, Böcskei Attila képviselő, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

Körmenden mintegy 6,8 millió forintból két területen valósulhatott meg az illegális hulladéklerakók felszámolása: egyrészt az alsóberki városrészen, a Szent Imre Herceg utca végénél, másrészt Horvátnádalján, a Malom utca mellett.

– Ez megközelítőleg 188 köbméter hulladékot jelentett, amelynek az elszállítását céloztuk meg a pályázattal – mutatott rá Bebes István, Körmend polgármestere, aki azt is hangsúlyozta, hogy a pályázat jó kezdeményezés. – Az önkormányzat úgy döntött, hogy ezeknek az illegális hulladéklerakóknak a felszámolását mindenféleképpen kezdeményezi. Szeretnénk elérni, hogy a város lakossága ezentúl a megfelelő helyekre szállítsa a szemetet – zárta szavait Bebes István.

Kiemelt képünkön: Bebes István és Böcskei Attila képviselő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában