munkálatok

2021.02.15. 07:00

Igyekeznek javítani a komfortfokozaton – Bérlakást is kínál az önkormányzat Csepregen

A város felújítja az önkormányzati lakásokat, köztük olyat is, amelyet piaci alapon hirdetnek meg, és licitálni lehet rá.

Merklin Tímea

20210210 Csepreg Felújított szociális bérlakás, Képen: Horváth Zoltán polgármester Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

Csepregen kevés kiadó ingatlan van, óriási a kereslet a bérlakásokra. Ha valahonnan kihalnak, akkor tudnak az újonnan jelentkezőnek lakást adni. Hetente legalább öten telefonálnak a hivatalba a lakhatási lehetőség iránt érdeklődve, köztük önállósodó fiatalok, válófélben lévők; van, aki Bükről szeretne visszaköltözni a városba – tájékoztatott Horváth Zoltán polgármester. Hozzátette: az önkormányzati lakások húsz százaléka van felújítva, ezért apránként elkezdik a korszerűsítéseket, fokozatosan igyekeznek javítani a maradék nyolcvan százalék lakás komfortfokozatán, mert még mindig van, ahol nincs bent a víz, nincs fürdő, vécé.

Jelenleg a Széchenyi utca 25. szám alatt folynak munkálatok: szalagparkettázás, csempézés, járólapozás, festés, aljzatok, kapcsolók cseréje. Ez egy piaci jelleggel bérbe adható önkormányzati bérlakás, komfortos, van bent vezetékes víz, elektromos áram, vezetékes gáz (két konvektor biztosítja a fűtést, gáztűzhelyen lehet főzni), villanybojler adja a meleg vizet a fürdőszobában. A lakásra pályázni kell, a kérelmet az önkormányzati hivatalhoz kell beadni, a kiírt feltételek teljesülésével.

Kiemelt képünkön: Horváth Zoltán megmutatta a Széchenyi utcai lakást

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában