börtönbüntetés

2021.02.24. 07:00

Ittasan okozott balesetet, elítélték

Két éve okozott ittasan balesetet, kedden egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a Szombathelyi Járásbíróság a büntetett előéletű vádlottat.

Polgár Patrícia

A vádlott 2018. szeptember elején közepesen ittas állapotban személygépkocsijával közlekedett Szombathelyen a Zanati úton a Szent Márton út irányába. Többször is indokolatlanul megállt a járművével, ezért a rendőrök igazoltatták, majd elvették vezetői engedélyét. Ezt követően ugyanazon hónap 29-én súlyosan ittasan haladt autójával Acsád felől Vasszilvágy irányába utasával, amikor is letért a kavicsos útpadkára, elveszítette uralmát a gépjármű felett, az úttesten átsodródott a menetiránya szerinti bal oldalra. Az autó az út menti mezőgazdasági területre csapódva, tengelye körül többször is megpördülve állt meg. A baleset következtében az autó utasa nyolc napon túl gyógyuló súlyos testi sérüléseket szenvedett, ami miatt maradandó fogyatékosságot szerzett.

A Szombathelyi Járásbíróság a büntetett előéletű vádlottat tettéért 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztéssel, 4 év közúti járművezetéstől eltiltással sújtotta, 2 évre eltiltotta őt a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére három munkanapot tartottak fent.

Kiemelt képünkön: Sipos Andrea bíró a keddi tárgyaláson

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában