Ítélet

2021.02.19. 10:58

Jogerős: Ungár portáljának tényállítása valótlan

Már negyedszer állapította meg a dr. Szendrő-Németh Tamás és az Ungár Péterhez köthető portál közötti helyreigazítási perekben a bíróság azt, hogy az ugytudjuk.hu tényállításokat közölt.

VN

A budai milliárdos portáljával szemben indított újabb helyreigazítási perben a Győri Törvényszék után a Győri Ítélőtábla is a civil bloggernek adott igazat január végi jogerős ítéletében. A dokumentumot Szendrő a Facebookon osztotta meg. Az ítélőtábla döntése szerint „a közszereplőt sem terheli tűrési kötelezettség a nem véleménynyilvánításnak, hanem a vele kapcsolatosan valótlan tényállításnak minősülő kijelentések tekintetében”.

A blogger és az ugytudjuk.hu közötti perekben már négy olyan bírósági ítélet született, ami szerint a portál tényállításokat közölt. Legutóbb a Kúriáig vitte az ügyet a szerkesztőséget képviselő Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda, akik itt már azzal érveltek, hogy az online portál főszerkesztője „csak” a véleményét írta le.

Emiatt nem kellett a helyreigazítást közölniük. Kérdés, hogy a mostani ügyben is elmegy-e a Kúriáig a szerkesztőség azzal, hogy a cikk tényállításai „csak” vélemények, vagy a jogerős ítéletnek eleget téve közlik a helyreigazítást. Egyébként a portál a legutóbbi jogerős ítélet után sem közölte a helyreigazítást, mint ahogy később azt sem, hogy az érintett cikk „csak” a főszerkesztő véleménye volt.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ungar-velemenyportalja-csak-a-magaet-mondja-az-igazsag-nem-szamit-4621015/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/iden-mar-nem-trukkozhet-ungar-portalja-a-helyreigazitasi-kerelmek-atvetelevel-4577638/

Ezek is érdekelhetik