Bíróság elé állították

2021.02.08. 10:46

Két és fél év börtönre ítélték az embercsempészt, akit pár napja a 88-as számú főúton fogtak el

A vádlott felvette a hat férfit a határ közelében, akik közül négy az utastérben foglalt helyet, kettő pedig elrejtőzött a csomagtartóban.

vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

A Vas Megyei Főügyészség arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség pénteken bíróság elé állította azt a grúz férfit, akit szerdán tetten értek a 88. számú főúton, amint hat szír állampolgárságú személyt szállított át Magyarországon, abból a célból, hogy jogellenesen lépjék át a magyar-osztrák államhatárt.

A vád szerint a hat szír állampolgár nem rendelkezett magyarországi belépésre és tartózkodásra jogosító okmányokkal, úgy érkeztek az országba, hogy átmásztak a kerítésen, a déli határon.

A vádlott felvette a hat férfit a határ közelében, akik közül négy az utastérben foglalt helyet, kettő pedig elrejtőzött a csomagtartóban. A csempészett személyek 150-500 euró fizetséget ígértek a vádlottnak, ha elszállítja őket a magyar-osztrák határig. A rendőrség közúti ellenőrzés alá vonta a vádlottat a 88. számú főúton Vát közelében, és megtalálta a gépkocsiban rejtőzködő külföldieket.

A Szombathelyi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit két év hat hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt, és öt év hat hónapra kiutasított az ország területéről.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/embercsempeszt-foghattak-a-rendorok-a-88-as-uton-vas-megyeben-4635925/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában