Végéhez közelednek a munkálatok

2021.02.19. 07:00

Kívül és belül is szépen megújul az oladi Szentháromság-templom

Végéhez közelednek az oladi Szentháromság-templom felújítási munkálatai. Egyúttal megszépültek a betlehemi történetet megidéző mennyezeti képek is.

Cseh-Egyed Bernadett

20210218, Gaál Sándor Oladi plébános a megújuló templomban, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Több éve tart már az 1660-ban épült templom rendbetétele. Korábban szigeteltek, kicserélték a nyílászárókat, megújult a tető, új színt kapott a homlokzat. Múlt év szeptemberben megkezdődtek a belső munkálatok is: a már omladozó falakat helyreállították, a mennyezeti szekkókat újrafestették.

Gaál Sándor plébános elmondta: még hátravan a padok kijavítása, visszahelyezése, és tervezik a Szent Pált és Szent Pétert ábrázoló képek restaurálását. Hozzátette: a településre látogatók gyakran térnek be ide, fontosnak tartja, hogy megfelelő állapotban legyen a templom. A beruházás a helybeliek adományaiból, a Szombathelyi Egyházmegye támogatásából és pályázati forrásból valósul meg. Ha a helyzet engedi, május végén, Szentháromság ünnepén már tartanak itt szentmisét.

Kiemelt képünkön: Gaál Sándor plébános a templomban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában