Vádemelés

2021.02.12. 08:09

Megöléssel, kirúgatással, gyereke elvételével fenyegette volt barátnőjét az egyik vasi városban

Bosszúból egy internetes társkereső oldalra a sértett intim fotóit is feltöltötte.

vaol.hu

A Vas Megyei Főügyészség arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség a múlt héten indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki szakításukat követően, 2020 augusztusától zaklatta, megöléssel, munkahelyéről kirúgatással, gyermekének gyámhatósággal történő elvetetésével fenyegette volt barátnőjét egy Vas megyei városban, valamint bosszúból egy internetes társkereső oldalra a sértett intim fotóit feltöltötte.

A megalapozott gyanú szerint a férfi, szakításukat követően, 2020 augusztusától a sértettet többször megvárta és a kapcsolatuk folytatására akarta rávenni. Amikor a sértett erre nemet mondott megöléssel fenyegette, szidalmazta őt, illetve a neki küldött több száz üzenetben többek között azt is kilátásba helyezte, hogy közreműködésével elveszíti a sértett a munkahelyét, illetve a gyámhatósággal „elveteti” a gyermekét, valamint továbbra is „megöléssel, megveréssel” is megfenyegette. A sértett a gyanúsítottól annyira félt, hogy az

utcára is általában édesanyja kíséretében mert kimenni.

A Szombathelyi Járásbíróság 2020 novemberében kelt végzésében elrendelte a gyanúsított távoltartását a sértettől. A gyanúsított a távoltartás elrendelését követően a bírósági végzésben foglaltakat megszegte és folytatta az üzenetek küldését a sértett részére napi rendszerességgel, melyekben a sértettet tovább fenyegette.

A gyanúsítottal szemben a Celldömölki Rendőrkapitányság 200.000 Ft rendbírságot szabott ki a távoltartás szabályainak folyamatos megszegése miatt. A gyanúsított a rendbírság kiszabását követően is folyamatosan, szinte napi rendszerességgel írt fenyegető üzeneteket a sértettnek, melyekben közölte azt is, hogy őt a vele szemben elrendelt távoltartás nem érdekli, és nem tartja vissza.

A gyanúsított 2020 novemberében egy internetes társkereső oldalon egy felhasználói profilt hozott létre, amelyen a sértett neve és telefonszáma volt látható, továbbá oda a sértettet intim helyzetben ábrázoló fotókat is feltöltött.

A járási ügyészség a távoltartás szabályainak folyamatos és súlyos megszegése, a bűnismétlés veszélye és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését. A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója a múlt héten elrendelte egy hónapra a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában