Tragédia

2021.02.16. 07:00

Megrázó: így találták meg a helyiek a holttestet Gércén

Múlt héten csütörtökről péntekre virradóra leégett egy ház Gércén. Péntek este a romok között, helyi lakosok egy holttestre bukkantak. Miközben a rendőrség és a tűzoltóság még vizsgálja az esetet, a faluban mindenféle szóbeszéd járja.

Gyöngyössy Péter

Fotó: VN-archív/Horváth Balázs

Mióta kiderült, hogy a múlt heti tűzeset után, a tűzoltók távozását követően helyi lakosok egy holttestet találtak az üszkös romok alatt, megindult a találgatás. Utcai veszekedésről és egy titokzatos nőről is suttog a környék. Megkerestük Fülöp Zsoltot, aki rátalált a holttestre. Kérésünkre felidézte a történteket.

– Pénteken reggel szólt a polgármester, hogy leégett a nagybátyám háza és nem tudják, hol a Bandi – elevenítette fel a történteket Fülöp Zsolt. Majd így folytatta: – Elindultunk keresni, kimentünk a hegybe is, de nem volt sehol, senki nem látta. A nagybátyám a falu végén a szülői házban lakott. Ez épségben maradt. A hátsó ház égett le. Feltűnt, hogy a romok között a nagybátyám három macskája valamit nagyon nyalogat – mondta el.

– Odamentünk, először azt hittük, hogy valami megégett állat hever a vasak között. Aztán láttuk, hogy nagyobb testről van szó. Akkor kihívtuk a rendőrséget. Előző nap késő délután, amikor báláért mentem a traktorral, még láttam Endrét fát vágni. Nem látszott, hogy ittas lett volna, az sem valószínű, hogy ezután még bárki ment volna hozzá. Talán megpróbált a hátsó házban begyújtani és kipattant egy szikra. Jóban voltunk. Hatvankét éves volt. Egyedül lakott. Évek óta alkalmi munkákból élt. Jószívű, készséges ember volt. Ha kellett permetezett, fát vágott. Szörnyű volt így rátalálni, tragédia ami történt – zárta szavait a férfi.

Kerestük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot. Mindkét szervnél azt közölték, hogy az ügyben még folyik a vizsgálat, ezért annak lezártáig arról bővebben nem kívánnak nyilatkozni.

Kiemelt képünkön: A faluban sokan találgatják, mi történhetett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában