Tárgyak ihletik

2021.02.15. 07:00

Műtárgymesék: pályázatot hirdettek, irodalmi alkotásokat várnak

Műtárgymesék címmel tett közzé felhívást a Kőszegi Városi Múzeum és Könyvtár. Irodalmi alkotásokat várnak.

Tóth Kata

Fotó: Ohr Tibor

Tizenegy műtárgy fotóját és rövid leírását tette közzé Face­book-oldalán és a múzeum honlapján az intézmény. Kőszeg város díszkulcsa, egy görbülő pengéjű szablya, 19. századi lószerszám; virágváza; egy hölgy portréjával ellátott tintatartó; cilinderes, szemüveges férfialak fából faragott színes szobra, lakatos céh ládája, festett arcú játék baba, iránytű, keréklakatos pisztoly és egy kovácsoltvas láda is ötletet adhat az alkotó kedvűeknek.

– Nem mindegyik tárgy szerepel állandó kiállításon, ezeket is szerettük volna megmutatni. Szövegtárgypályázatainkkal már találkozhattak az olvasók, ott irodalmi alkotásokhoz kellett tárgyakat alkotniuk. Ezt most megfordítottuk: a tárgyak ihletik majd a szövegeket. A kreatív írásra ösztönző Műtárgymesék új kezdeményezés, a január óta egy intézményként működő múzeum és könyvtár első közös felhívása, amivel hagyományt szeretnénk teremteni – árulta el Csiszár Judit könyvtáros, programszervező. Az ötletgazdák azt kérik, hogy a tárgyak ne csak említés szintjén jelenjenek meg, hanem fontos szerepet kapjanak a történet szövésében, a vers tartalmában. Csak olyan írásokat fogadnak el, amelyek eddig nem jelentek meg.

Az írásokat április 2-áig a [email protected] címre várják. A zsűri által legjobbnak ítélt munkák alkotóit korcsoportonként jutalmazzák: ­külön az alsó, a felső tagozatosokat, a középiskolásokat és a felnőtteket. Eredményhirdetés április

9-én.

Kiemelt képünkön: Veress Judit, Kissné Rentkó Zsuzsanna és Csiszár Judit a vasládával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában