megkezdődött a ház rekonstrukciója

2021.02.06. 11:30

Olvasóink megmentik az életveszélyes házban élő nyőgéri családot

Az olvasóink utalásaiból összegyűlt pénzből a héten Horváth Anikóék megvásárolhatták a szükséges építőanyagokat, és pénteken megkezdődött az életveszélyes ház helyreállítása.

Merklin Tímea

Megkezdődhetett a nyőgéri ház helyreállítása

Fotó: Szendi Péter

Ottjártunkkor dobálták le a cserepeket a tetőről, hogy az ács hétvégén megkezdhesse a munkát, az újraépítendő tűzfalat átmenetileg OSB-lappal helyettesítik. A sztrók miatt rokkant családfő kis időre kórházba került, a gyermek náthával a nagymamához, aki Sajtoskálon él. Az ottani vezetés is magáénak érzi a család problémáját, a sajtoskáli önkormányzat is utalt át pénzt. A családfő onnan származik, de már húsz éve nem ott lakik.

Megkezdődhetett a nyőgéri ház helyreállítása
Fotók: Szendi Péter

Nyőgér polgármestere is segít a felmerülő részkérdéseknél, ezen a héten a fuvarokat rendezte. Az asszony minden erejét latba vetve állja a sarat, honnan lesznek szakemberek, melyik brigád mikor jöjjön, de úgy látszik, hogy sikerül megszervezni mindent úgy, hogy mielőbb megszűnjék az életveszély, ne omoljon rá senkire a ház.

Öröme is van Anikónak, meséli, hogy Sárváron két boltban is felismerték a róla és küzdelmeiről szóló újságcikkek nyomán, emitt megajándékozták, amott megpakolták körtével, almával, salátával. Egészségi állapotáról is jó hírt kapott, megjött a nőgyógyászati onkológiai eredménye: nem lett jobb, de legalább nem romlott a helyzet.

Az összegyűlt 1,7 millió forintból majdnem mindent ki tud fizetni, még a falak újraépítésének nincs meg az ára. A családot az OTP 11773322-82289047 számlaszámon lehet támogatni.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ki-kell-koltozni-az-eletveszelyes-nyogeri-hazbol-masfel-millio-forint-jott-ossze-eddig-a-gyujtes-folytatodik-4601329/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vegigrepedt-es-eletveszelyes-lett-egy-nyogeri-csaladi-haz-a-lakokra-omolhat-4584916/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában