Újjáépítés

2021.02.08. 16:00

Pénzadományt gyűjtenek az horvátországi károsultak megsegítésére

A tárgyi adományok után most pénzadományt gyűjt a horvátországi földrengés károsultjainak megsegítésére a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat.

Tersztyánszky Krisztina

2021.01.04. Sisak - Petrinja A szombathelyi Katolikus Karitász segélyszállítmányt küldött a horvátországi földrengés sújtotta Petrinjába. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet

Fotó: MW-archív

A szombathelyieknek tudomására jutott, hogy Petrinja városban egy általános iskola és a katolikus templom épülete is megsérült a decemberi földrengés következtében. Ezeknek rendbehozatalához építőanyagra, munkadíjra lesz szükségük a károsultaknak. Ezért a szombathelyi önkormányzat, a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és a szombathelyi horvát egyesületek adakozásra hívnak a horvátországi földrengés károsultjainak megsegítésére. Ezúttal pénzadományt gyűjtenek Petrinja város felújításához: az összegyűjtött adományokkal az „Első Általános Iskola” (I. osnovna Škola), valamint a katolikus templom épületének újjáépítéséhez kívánnak hozzájárulni.

A gazdálkodó szervezeteket, intézményeket és valamennyi adakozni kívánót arra kérnek, hogy adományaikat az alábbi számlára utalják át: UniCredit Bank 10918001- 00000129-17830010. A fizetéskor közlendő: horvátországi földrengés.

Kiemelt képünkön: Nagy pusztítást végzett a földrengés Petrinjában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában