felelős szülők

2021.02.18. 07:00

Rehabilitációs kezelés – A háziorvos is beutalhat

Február közepétől módosultak a gyermekek gyógytornára történő beutalásának szabályai. Mostantól a Dévény-féle speciális manuális technika-gimnasztikai módszer szerinti kezelésekre a háziorvos, illetve a házi gyermekorvos is adhat beutalót.

Vas Népe

Forrás: pixabay.com

A Dévény Anna Alapítvány 2019-ben kezdeményezte az Emberi Erőforrások Minisztériumánál a gyermekek rehabilitációs kezelésre történő beutalása szabályainak megváltoztatását. A napokban arról adtak hírt, hogy február 15-étől a 0–3 év közötti gyermeket a háziorvos, házi gyermekorvos is beutalhatja rehabilitációs kezelésre, így a DSGM-kezelésekre is. Mint írják, az állapotfelméréshez minden esetben beutaló szükséges. Ezt háziorvos/házi gyermekorvos vagy neurológus szakorvos/ortopéd szakorvos/rehabilitációs szakorvos adhat. A Dévény-módszerrel végzett kezeléseket minden esetben megelőzi egy DSGM-szak­gyógytornászi vizsgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában