Balesetveszélyt okoz

2021.02.12. 11:30

Sárral szennyezik be az utat Körmend-Felsőberki határában

Már hosszú ideje nemcsak bosszúságot, de nagy balesetveszélyt is okoz Körmend-Felsőberkifalu határában, hogy a fakitermelésről kihajtó munkagépek és teher­autók egy erős kanyarban, mintegy 200-250 méteres szakaszon folyamatosan, vastagon sárral szennyezik be az utat.

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Bár a munkát folytatók csúszós útra figyelmeztető és sebességkorlátozó táblát is kitettek, de ennek ellenére az út vagy egyáltalán nincs, vagy csak felületesen van letakarítva. Arra jártunkkor körülbelül öt centiméteres, csúszós sárréteg borította az aszfaltot, de máskor is tapasztaltunk hasonlót ezen a részen. A rendőrség tájékoztatása szerint több bejelentés is érkezett hozzájuk, és intézkedtek is a helyszínen, valamint folyamatosan ellenőrzik az útszakaszt.

Fotó: Horváth Balázs

A KRESZ így rendelkezik: „Földútról szilárd burkolatú útra való ráhajtás előtt a járműről a rátapadt sarat – amely a szilárd burkolatú utat beszennyezheti – el kell távolítani.” Szintén törvény írja elő, hogy amennyiben mégis szennyező anyag kerülne az útra, azt haladéktalanul fel kell takarítani, és addig is a közlekedés többi résztvevőjét figyelmeztetni kell a veszélyre. Tehát az, hogy táblát helyeztek ki, nem helyettesíti az azonnali takarítást.

Felsőberkifalu másik oldalán, Körmend felől szintén munkálatok folynak, itt az M8-as utat építik, a sok munkagép ellenére mégis meg tudja oldani a kivitelező az út tisztán tartását.

Kiemelt képünkön: Csúszós sárréteg borítja az aszfaltot

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/sarfelhordas-miatt-forrtak-az-indulatok-balugonyomban-4548217/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában