Áprilisban elkészülhet

2021.02.20. 07:00

Számos kültéri elemmel bővül az Abért-tavak környéke a vasi horgászszövetség jóvoltából

Azokat nemcsak a horgászok, hanem minden látogató használhatja majd.

VN

Fotó: VN/Tóth Emil

Megtörtént a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által tavaly ősszel elnyert Horgászturisztikai fejlesztések Vas megyében elnevezésű projekt első megvalósítási helyszínének munkaterület-átadása. A tényleges munkálatok március elején kezdődnek és várhatóan április végéig tartanak az időjárás függvényében. A két tóból álló kedvelt kirándulóhely környéke a szövetség pályázata alapján, most bruttó 21 millió forint értékű fejlesztéssel gyarapodik.

Hiánypótló módon létrejön a tó Lukácsháza felőli oldalán egy parkolásra alkalmas 545 négyzetméteres zúzalékos terület kifejezetten a horgászok járműveinek, valamint a horgászversenyekhez is szükséges pihenőterület.

A tó melletti part az alábbi berendezésekkel egészül ki: kettő zsindelytetős padgarnitúra, a tó délkeleti részén kijelölt rendezvénytérre egy 6x6 méteres szilárd aljzatú térköves esőbeállót építenek, míg a rendezvénytér környezetébe 12 pad-asztal garnitúrát telepítenek. A tavak körül, a horgászható szakaszokon húsz támlás padot állítanak fel, de építenek kettő tűzrakó helyet betonozott alapozással, egy szelektív hulladékgyűjtő szigetet, egy tábori WC-t és kettő nagy méretű ­információs táblát is. Mindezeken felül felújítanak egy korábban kihelyezett információs táblát és a kerékpárúttal párhuzamos szervizutat 426 méter hossz­ban. Ezenkívül 32 négyzetméteren cserjét, 300 négyzetméteren füvet telepítenek, míg 880 négyzetméteren tereprendezést végeznek és ültetnek két nagy fát is. VN

Kiemelt képünkön: Átadták a munkaterületet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában