Elza nem volt, de a látvány magáért beszél

2021.02.17. 07:00

Talán utoljára csodálhattuk meg a jégvarázst az Abért-tónál – Tettünk egy sétát (Fotógaléria)

Nemcsak a Balatonon lehet a gyönyörű téli jelenséget látni, Vas megyében is megvan erre a lehetőség. De vajon meddig?

vaol.hu

Fotó: vaol.hu

Az elmúlt hétvégén a nagy hideg ellenére sokan mentek el kirándulni a Balatonra, és nem véletlenül, hiszen a déli part egy része valóságos jégvilággá varázsolódott. A nagy szél okozta hullámok kicsaptak a partra, ami pedig gyönyörűen fagyott meg. Sokan jártak a csodájára, viszont akadtak, akik a tiltás ellenére rámentek a Balaton jegére, ami két túrázó alatt is beszakadt. Erről ITT írunk részletesen.

Ahhoz azonban nem kell messzire utazni, hogy jégvilágot lássunk, megtehetjük Vas megyén belül is. Már bemutattuk, hogyan néz ki a Pinka Felsőcsatárnál, ezúttal pedig a lukácsházi Abért-tónál tettünk egy sétát, ugyanis, ha nem is annyira látványosan, mint a Balatonnál, de itt is kialakult a jelenség. Talán az utolsó időpontot választottuk, hogy gyönyörködhessünk a téli csodavilágban, ugyanis már kedden is 6 fok körüli hőmérséklet volt késő délután Lukácsházán, a hét második felében pedig felmelegszik az idő.

Ottjártunkkor párok kézenfogva sétálgattak a tó partján, többen kutyát sétáltattak, de az volt a tapasztalat, hogy egy-egy fotó erejéig mindenki megállt. Az biztos, hogy érdemes is lencsevégre kapni az ott látható tájat. Az Abért-tó szinte teljesen befagyott, de szemmel láthatóan próbálták tesztelni a jég vastagságát, ugyanis sok helyen volt rádobva jégtömb, kövek és nagyobb fadarabok. A parton akár úgy is lehet sétálni, hogy az ember egyik talpa füves részt, a mádik pedig a csúszós jeges földet érje, de ezt nem próbáltuk ki, nem akartunk belerondítani a természet remekművébe. De beszéljenek helyettünk a fotók. Virtuális sétára invitáljuk olvasóinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában