Hozzájárultak a sikerhez

2021.02.16. 17:30

Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny – Két Vas megyei hallgató a Széchenyi-egyetem győztes csapatában

A győri Széchenyi István Egyetem csapata bizonyult a legjobbnak a nemrégiben megrendezett Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen (OPEV). A csapat négy tagja közül ketten Vas megyeiek, akik nagymértékben hozzájárultak a sikerhez.

vaol.hu

A Széchenyi István Egyetem által szervezett versenyek közül az egyik legrangosabb az OPEV, amelyet tizenkilencedik alkalommal rendezett meg az intézmény Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma. A koronavírus-járvány miatt ezúttal online lebonyolított megmérettetés súlyát jelezte, hogy kilenc hazai és két erdélyi egyetem nevezte csapatát.

Az idei esettanulmányt a győri egyetem egyik volt hallgatójának cége adta. Kovács Gáborról van szó, aki kifejtette: már egyetemi évei alatt dolgozott egy vállalkozáson, amely azóta egyre bővül. Jelenleg öt különálló kisvállalkozás részleges vagy teljes tulajdonjogával rendelkezik. A portfólióban található könyveléssel, könyvvizsgálattal, biztosításokkal és pénzügyi szolgáltatásokkal, élelmiszer és vegyiáru kiskereskedelmével, valamint műszaki tevékenységgel foglalkozó cég is. A csoport célja, hogy bevételeit a következő időszakban megtöbbszörözze, így számos kihívás áll a cégvezető előtt – ezzel kapcsolatban várt feladat a résztvevőkre.

A csapatoknak mintegy 12 óra alatt kellett kidolgozniuk és beadniuk megoldásukat, amit a döntőben 20 percben prezentáltak, majd kérdésekre válaszoltak. A zsűri döntése alapján a győzelmet – a verseny történetében először – a Széchenyi István Egyetem csapata szerezte meg, amelynek tagjai közül ketten Vas megyeiek: a gazdálkodás és menedzsment alapszakos Csidei Márk jáki, a vezetés és szervezés mesterszakos Horváth Gábor pedig szombathelyi. A második helyen a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a harmadikon a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karának csapata végzett. A Széchenyi-egyetemnek egyébként több mint ezer Vas megyei hallgatója van.

Horváth Gábor kérdésünkre azt hangsúlyozta, hogy hatalmas kihívást jelentett számukra az összetett feladat, amelynek lényege az volt, miként lehet a könnyebb irányítás, a jobb fejlődési lehetőségek érdekében egy vállalatcsoporttá konszolidálni, esetleg új iparágakkal bővíteni a szóban forgó cégcsoportot. „A megoldáshoz számviteli és kontrollingismereteinket kellett a leginkább alkalmaznunk a kimutatások, előrejelzések elkészítéséhez, de emellett piacelemzésre, statisztikára és makroökonómiára is szükségünk volt” – mondta örömmel a hallgató, megjegyezve: a kiváló felkészítés mellett a csapattagok együttműködése, összmunkája eredményezte a sikert.

Kiemelt képünkön: A nyertes csapat tagjai (a bal felső sarokból indulva, az óramutató járásával megegyezően): Horváth Gábor, Szabó Vanda Erika, Csidei Márk és Gönczy Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában