megnyílt a hungarikum pályázat

2021.02.02. 15:55

V. Németh Zsolt: a magyar életmód fennmaradását támogatjuk

930 millió forintos kerettel nyílt meg az Agrárminisztérium hungarikum pályázata, amelyről Dr. Nagy István agrárminiszter és V. Németh Zsolt miniszteri biztos tartott sajtótájékoztatót kedden.

Merklin Tímea

Fotó: Agrárminisztérium

Lapunk kérdésére V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos elmondta: arra biztatja a vasiakat, hogy éljenek a lehetőséggel: pályázzanak, hogy minél szélesebb körben megismertethessék a hagyományaikhoz, épített vagy természeti örökségükhöz, ételeikhez, italaikhoz köthető értékeiket, legyen az rendezvény, kiadvány, könyv vagy bemutatótér kialakítása.

V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos, országgyűlési képviselő és Nagy István agrárminiszter, a Hungarikum Bizottság elnöke
Fotó: Agrárminisztérium

- A mai világban az értékrendek küzdelme zajlik. A nemzetek tradíciójukhoz való viszonyukkal jövőképet és életformát is választanak. Mi ezzel a pályázattal a magyar életmód fennmaradását támogatjuk – fogalmazott a miniszteri biztos, aki azt a praktikus információt is kiemelte: a hungarikum pályázat online felületére már lehet feltölteni, véglegesíteni pedig március 1-én reggel nyolctól lehetséges, amíg a forrás másfélszeresét le nem igényelték, de legalább egy órán át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában